تجملیان گفت: امسال بر خلاف سالهای گذشته دایره فعالیت سامانه بارشی اقیانوسی مانسون گسترش بسیار بیشتری به سمت اراضی شمالی راه یافت و در نتیجه به مناطق مرکزی کشور رسید.
او می گوید: با بررسیهایی که انجام شد، مشکلات بارشهای اخیر را به سه دسته میتوان تقسیم کرد دسته اول بحث ورود سیلاب از بیرون شهر است، که بیشترین صدمه را به شهر و شهروندان وارد کرد و نیازمند مدیریت واحد در حریم شهر است.
دسته دوم آبگرفتگی معابر ناشی از روان آبهای موجود در سطح شهر است، که نیازمند مدیریت واحد داخل شهر و اصلاح بخشی از فرآیندها در شهرداری است.
دسته سوم تأثیرات محلی بارش بر ساختمانهای ناایمن به خصوص در بافت تاریخی شهر است، که نیازمند زنده کردن همه بافت تاریخی با ساکنان بومی است.
او گفت: در بازدیدهای میدانی شاهد برخی خرابیهایی که اتفاق افتاد ناشی از ناایمن بودن خود ساختمان، خالی از سکنه بودیم و بی توجهی به وضعیت و مرمت آن بودیم.
به گفته او در بافت تاریخی در ۵۰ سال گذشته کوچههایی که خاکی و خود جاذب آب بودند آسفالت شده است، ولی اندیشهای برای دفع روانآبهای سطحی نشده و در بارندگی اخیر درصد بالایی از تخریبهای رخ داده در بافت تاریخی بخاطر سرگردان بودن همین آبهای سطحی بود.
عضو شورای اسلامی شهر یزد گفت: باید یکبار برای همیشه مشکل بزرگ کشور در تعدد متولیان مدیریت شهر را رفع کرده و با تصویب یک قانون جامع و کامل مدیریت واحد شهر و حریم آن را در تمامی حوزهها به شورای اسلامی شهر و شهرداریها واگذار کنند. تا شورا و شهرداری برای حفظ این ساختمانها اقدام جدی داشته باشد.