حجت الاسلام احمد محمودی گفت: جهاد تبیین کاراییهای مختلفی در ابعاد متفاوت دارد و تنها به بعد سیاسی محدود نمیشود. جهاد تبیین که از قرآن و معصومین سرچشمه گرفته و رهبر انقلاب نیز اهتمام ویژهای به آن دارند در همه مسائل سیاسی و اجتماعی و دینی و دیگر مسائل لازم است، اگر از آن غافل شویم جامعه نمیتواند تجزیه و تحلیل درستی از وقایع داشته باشد.
او با اشاره به مصیبتهای واقعه عاشورا، افزود: در عاشورا شاهد این بودیم که با ترک جهاد تبیین توسط عدهای از مردم آن زمان، وقایع به خوبی تحلیل نشده و جامعه در جهل و نادانی باقی ماند.
امام جمعه موقت اصفهان با تاکید بر اینکه جهل تنها در مقابل علم نیست، خاطرنشان کرد: ممکن است جامعهای در عرصههای علم، دانش و ابزار زندگی خودکفا باشند، اما جاهل باشند، زیرا مردم در جریانات و اتفاقات پیرامون خود نمیدانند چگونه عمل کنند و در جهالت باقی میمانند.
او با بیان اینکه در زیارت اربعین امام حسین (ع) نیز به جهالت مردم آن زمان و اراده حضرت برای خارج کردن آنها از جهل اشاره شده است، تصریح کرد: موقعیت جامعه، ایمان، تقوا و امربه معرف و نهی از منکر نیز زوایای دیگر جهاد تبیین امام حسین (ع) است در روز عاشورا و روزهای منتهی به رسیدن قافله امام حسین (ع) به کربلا، خطبههای زیادی ایراد کردند که همگی روشنگرانه هستند، پس از عاشورا نیز خطبههای امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در راستای جهاد تبیین اتفاق افتاد.
محمودی با اشاره به مؤثر بودن خطبههای اهل بیت در شام گفت: افرادی که در بدو ورود اهل بیت به شهر شام دست میزدند در انتهای خطبه به گریه افتادند، این قدرت تبیین آنها است و برای مثال امام سجاد (ع) در شام ناآشنا با امام علی (ع) از فضائل ایشان گفتند.
او جریان عاشورا را جهاد تبیین دانست و گفت: شعارها و رجزهای شهدا در راستای روشنگری بود، آن نوجوان ۱۳ ساله که با بیان جملهی امیری حسین و نعم الامیر ولایت و رهبری را معرفی میکند و اعتقاد خود را به رخ دشمنان میکشد تا کسی نگوید این نوجوان خودسرانه و بدون علم به میدان آمده است. د
امام جمعه موقت اصفهان تاکید کرد: جریان عاشورا در راستای آگاه کردن مردم و تبیین وقایع و حوادث رخ داده در آن عصر رخ داد تا مردم بتوانند تصمیم صحیحی اتخاذ کنند، اما به این زوایای جهاد تبیین کمتر پرداخته میشود.