یکی از حساسترین و هیجانانگیزترین لحظات برای پدر و مادر، انتخاب نام فرزند است که اولین، مهمترین و ماندگارترین هدیهای است که در ابتدای تولد، از جانب والدین به او اهدا میشود؛ لذا انتخاب نام فرزند همواره یکی از دغدغههای زوجین بوده است.
دین اسلام انتخاب نام نیکو را از مهمترین حقوق فرزندان بر والدین بر شمرده است. هر چند انتخاب نام نیکو علت تامه تربیت نیکو نیست، اما انتخاب نامی زیبا و با معنا، به حفظ کرامت فرزندان در جامعه کمک خواهد کرد.
رویا فرامرزی اظهار داشت: انتخاب نام فرزندان مسئولیتی بر دوش والدین است، مبالغه کردن زیاد و انتخاب اسامی عجیب و غریب برای کودک، ریسک مسخره شدن در میان همسالان و آزار و اذیت در مدرسه را بالا میبرد.
این کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه هنگام انتخاب اسم نباید فقط به زمان حال و نوزادی او فکر شود، گفت: والدین کودک خود را با این نامی که اکنون انتخاب میکنند در دوران نوجوانی تصور کنند و ببینید که چه حسی به شما دست میدهد لذا باید اسمی را انتخاب کنند که به بزرگسالی او نیز بیاید.
وی با اشاره به اینکه والدین بایستی بر سر اسم فرزندشان به توافق برسند، افزود: بدنبال اسامی مد روز نباشند، مد یک روز میآید و روز بعد به سرعت از بین میرود، پس انتخاب نامی که روی مد است، هرگز کار عاقلانهای نست، زیرا معلوم نیست که دو سال بعد جایگاه آن اسم چگونه باشد.
این دانش آموخته روانشناسی با بیان اینکه معنای اسم روی شخصیت کودک تاثیرگذار است، گفت: والدین نامی را انتخاب کنند که بیانگر فرهنگ و آداب و رسوم کشور خودشان باشد.
صادق خدادادیان اظهارداشت: نام فرزند، اولین و ماندگاترین هدیه از سوی پدر و مادر است؛ بنابراین والدین باید در انتخاب این هدیه، نهایت تلاش و دقت خود را به کار ببرند تا در آینده موجب سرافکندگی فرزند خود نشوند.
مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه افزود: بر اساس اسناد ولادت ثبت شده در چهار ماهه اول سالجاری در اداره ثبت احوال کرمانشاه بیشترین اسامی انتخاب شده برای فرزندان پسر بر اساس فراوانی بیشتر به ترتیب آراد، محمد، آیهان، آرسام و کارن بوده است.
وی در مورد فراوانی نامهای دختران نیز اظهار کرد: رستا، تیلا، آوا، آوین و هانا به ترتیب ۵ اسمی بوده که در چهارماهه اول سال برای فرزندان دختر انتخاب کرده اند.
مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه گفت: متاسفانه بیشتر اسامی از طریق تبلیغات رسانهای و تلویزیون بوده که مردم میبینند و تقلید میکنند.
وی با بیان اینکه معنا و جنسیت اسامی باید مشخص باشد، تصریح کرد: والدین مجاز نیستند اسامی را انتخاب کنند که فاقد معنای کامل باشد یا با منزلت اجتماعی مغایرت داشته باشد.
خدادادیان خاطرنشان کرد: والدین باید دقت کنند حق خود بر فرزندان را ادا کنند و اسمی را برگزینند که کودک در سنین مختلف، از معنای اسم و آهنگ تلفظ آن خجالت نکشد.
وی گفت: برای اینکه مردم به راحتی بتوانند نامهای مجاز را انتخاب کنند، سازمان ثبتاحوال کشور کتابی را تهیه کرده که در آن پنج هزار نام مجاز برای پسران و دختران وجود دارد ضمن اینکه این نامها در سایت سازمان هم قابل دسترسی است.
نام فرزند، یکی از نشانههایی است که به وسیله آن میتوان به معیارهای ارزشگذاری و سطح فرهنگ والدین پی برد.
نامی که برای کودک انتخاب میشود، تأثیر دائمی و گستردهای بر زندگی او دارد و ممکن است به سبب نامگذاری نامناسب یا نامتعارف، سالیان متمادی موجب تحقیر، سرافکندگی و تمسخر فرزند در محیطهای اجتماعی شود و بر فرایند رشد و جامعهپذیری او تأثیرات منفی بگذارد.
اگر افراد جامعه برای انتخاب نام فرزندان خود، به تبعیت از خواص جامعه و سلبریتیها به نامهای غربی و حتی بیمعنا روی آورند، آن جامعه به تدریج مورد تهاجم فرهنگی قرار میگیرد و هویت ملی و دینی خود را تحت تأثیر فرهنگ غرب از دست میدهد.
منبع: مرصاد نیوز
در روایات هست روز قیامت افراد را بانام صدا می زنند و هرکسی پیش صاحب اصلی نام خودش می رود ولی عده ای سرگردانند چون صاحب اسمی ندارند.
کسانی که اسم ائمه را دارند پیش آنها رفته و تحت چتر و حمایت آنها هستند ولی عده ای سرگردانند.
مگه چند سال تو این دنیائیم که اسامی عج وجغ روی بجه های معصوم وبی گناهمون میذاریم؟!
شما فکر این بچه در آینده به رتبه دکترا یا مرجع تقلید یا مولف کتاب یا... خب این اسمهای سبک چقدر شان وجایگاه فرد رو پایین میاره!
آرتمیس هم شد اسم؟؟؟؟؟؟؟؟