حسن سالاریه گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال جاری دو ماهواره تحقیقاتی و سنجشی خواهیم داشت. ایستگاه کنترل و دریافت تصاویر ماهواره خیام در اختیار ایران است و تمامی تصاویر و اطلاعات به خاک ایران ارسال می شود.
به گفته وی ماهواره خیام دقت بالای یک متر در تصویربرداری دارد و قابلیت های منحصر به فرد در زمینه های مدیریت آب، معادن، محیط زیست و سایر حوزه ها دارد. با ماهواره خیام در دو نوبت صبح و شب در ارتباط هستیم و طبق برنامه ریزی انجام شده حدود یک ماه تمامی امور مورد ارزیابی قرار می گیرد.
او گفت: برنامه فضایی کشور حدود دو دهه است که شروع شده و ما در زمینه ماهواره های سنجشی بومی به پیشرفت بالایی رسیده ایم و در این مدت پرتابگر ماهواره های سبک را توسعه داده ایم. در حال حاضر تکنولوژی پرتاب ماهواره های سبک و زیر ۵۰ کیلوگرم در کشور داریم.
سالاریه می گوید:کشورهای مختلفی از سایت پرتاب روسیه استفاده می کنند و اغلب فضانوردان هم از این پایگاه چندین بار به فضا پرتاب شده اند.
او افزود: صنعت فضایی ایران بومی است و از ابتدا ما تحریم بوده ایم و همین موضوع سبب شده تا صنعت ساخت ماهواره و پرتابگر را توسعه دهیم. ما نیازمند ماهواره های مخابراتی هستیم و بر ای توسعه این گونه ماهواره ها برنامه داریم.