هرچند رئیس سازمان هواشناسی از کمبود تجهیزات در این سازمان به دلیل کمبود بودجه سخن می‌گوید اما سخنگوی دولت چندان با این اظهار نظر موافق نیست.

چندی پیش وقوع بارش های ناگهانی سیل آسا و خسارات و تلفات ناشی از آن موجی از انتقادات را به سمت سازمان هواشناسی کشور روانه کرد.

این انتقادات واکنش رئیس سازمان هواشناسی را به دنبال داشت و خانم تاجبخش کمبود تجهیزات مناسب در این سازمان را علت عدم پیش بینی دقیق این سازمان دانست. 

طرح این موضوع باعث شد تا خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با طرح پرسشی صحت این ادعا را از سخنگوی دولت بررسی کند.  

علی بهادری جهرمی هم در پاسخ به خبرنگار ما گفت «سازمان هواشناسی هم هشدار قرمز و هم هشدار نارنجی داده و طبیعتا تجهیزات مناسب را هم داشته اما این تجهیزات باید هر لحظه و هر سال تقویت شوند.»

این تناقض گفتار مسئولین دولتی باعث شد تا اصل موضوع را از خود رئیس سازمان هواشناسی جویا شویم.  

خانم تاج بخش در گفت‌وگویی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت که در ماه‌ها و سال‌های اخیر نرخ ارز افزایش قابل توجهی داشته، بنابراین افزایش بودجه خیلی به ما کمک نکرده تا بتوانیم آن تجهیزاتی را که مد نظرمان هست را بخریم و سیستم تجهیزاتی خود را بروزرسانی کنیم.  

 رئیس سازمان هواشناسی در ادامه تصریح کرد مثل سایر تجهیزاتی که تحریم هستند، تجهیزات هواشناسی هم تحریم هستند و در دو سه سال اخیر تنها یک رادار هواشناسی خریده‌ایم چراکه مسئله تحریم‌ها کار ما را سخت کرده است.

به گفته خانم تاج بخش خرید اجناس تحریمی زمان بر است و تهیه آن‌ها پروسه طولانی‌تر دارد، آن هم با قیمتی بیشتر از قیمت بازار.  

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه این روزها مخاطرات طبیعی افزایش پیدا کرده و ما هم باید به سمت ارتقاء و بهبود وضع موجود حرکت کنیم تاکید کرد در مسیر این ارتقای وضعیت حتما نیاز به بهبود شبکه رادار‌ها و شبکه ایستگاه‌های باران سنج است اما سازمان هواشناسی امروز به ۹ رادار مجهز است و همانطور که گفته شد با خرید امسال به ۱۰ عدد می‌رسد ولی حداقل برآورد مورد نیاز ما ۱۵ الی ۱۶ رادار است تا بتوانیم نقاط بحرانی را پوشش دهیم.

به گفته خانم تاجبخش، اگر رشد اعتبارات سازمان هواشناسی جهش خوبی داشته باشد زودتر می توانیم این شبکه‌ها را ارتقا دهیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
تحریم ها نابود کرده کشور را
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
سازمان هواشناسی از رادارهای موجود استفاده ای در شرایط جوّی پیش آمده نکرده است و مشکل اصلی این سازمان تجهیزات نیست، نیروی انسانی و مهم ترین این بخش مدیریت است. اگر وزارت راه و شهرسازی تنها به پیش بینی های این سازمان نگاه می کرد و با آن چه که اتّفاق افتاد آن ها را می سنجید، فکری به حال مدیریت این سازمان می کرد که سواد رئیس آن از همین مصاحبه و مصاحبه های قبلی که حتّی تشخیص وضع هوا و اقلیم را نمی دهد به اضافه ی دروغ گویی او در مورد فوت ده ها هزار نفر در اروپا - به جز گفتن اعداد که ده ها، نه صدها، نه هزارها؛ بالاخره که صدها نفر بوده اند- معلوم می گردد. حالا یا وزارت راه و ترابری خواب است و یا این ها را می بیند و می داند و اگر این گونه است، خودش در خسارات انسانی و مالی که به کشور به خاطر عدم پیش بینی های درست اتّفاق افتاده شریک است و لازم است که رئیس جمهور محترم موضوع را بررسی فرمایند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
من شهرسازم و آمارهای هواشناسی بخشی از داده ها در پروژه های شهری هستند. در سالهای قبل این داده ها به صورت رایگان در اختیار ما قرار می گرفت، اما از حدود 5 سال قبل این داده ها با قیمت های گزاف قابل دسترسی شدند. حالا باید از خانم رئیس پرسید پس این همه وجهی که در برابر فروش داده های هواشناسی دریافت می کنید کجا رفته است؟
آخرین اخبار