حقیر السادات گفت: هنگام وقوع سیل، پنج آب انبار اطراف مسجد جامع باعث شد تا بنا دچار آبگرفتگی شدید و تخریب نشود. آب انبارها میتوانند در زمان این حوادث سیلاب و روان آبهای قابل توجهی را ذخیره کنند. احیای قناتهای اصلی از جمله قنات زارچ، اشکذر و همت اباد نیز باعث میشود در هنگام وقوع حوادثی هچون سیل، شهر آسیب کم تری ببیند.
به گفته او برای احیای هر قنات تقریبا متری یک میلیون هزینه پیش بینی شد. با احیای این قناتها میتوان زمان سیل، خروجی ابهای سیلاب را از طریق را از طریق ۵ قنات اصلی به خارج از شهر هدایت کرد تا آسیبی به شهر نرسد.
رئیس کمیسیون گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی و روابط بین الملل شورای اسلامی شهر یزد گفت: در سالهای گذشته فاضلاب خانهها به قنات وصل میشد و از رسیدن آب به شهر یزد جلوگیری میکرد و خوشبختانه برای حل این مسئله، ۳۸۰ انشعاب فاضلاب به قنات زارچ مسدود شد و حالا در حاضر آب تمیز داخل قنات وجود دارد.
حقیرالسادات گفت: در این جلسه مقرر گردید طرح احیای قناتهای پنج گانه و احیای ۱۲۲ اب انبار شهر توسط میراث تهیه و در جلسات بعدی کمیسیون گردشگری ارائه شود. ستاد مدیریت بحران شهرداری بافت تاریخی نیز برای رفع مشکلات و جلوگیری از وقوع حوادث دیگر هفتهای یک بار با نهادهای مختلف و نمایندگانی از تیم پایش مردمی جلسه برگزار کند.