معاون میراث‌ فرهنگی کشور ثبت ملی ۱۲ میراث‌فرهنگی ناملموس مازندران را اعلام کرد.

علی دارابی معاون میراث فرهنگی کشور در نامه‌ای مراتب ثبت ملی ۱۲ میراث‌فرهنگی ناملموس و یک میراث در خطر را به استاندار مازندران ابلاغ کرد.

در نامه قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور به سید محمود حسینی‌پور نوری استاندار مازندران آمده است:

در اجرای مواد «۱۱ و ۱۲» از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث‌ فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد «۲ و ۳» آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیئت محترم وزیران و همچنین آیین‌نامه مشارکت در پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس شهر‌ها و روستا مصوب ۱۴۰۰ هیئت محترم وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس ایران اعلام می‌شود. هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث شود، مورد تأکید است.

فهرست معرف

۱. بازی محلی دارکلی (چوکلی) / الک دولک/ چلک مسه/ جلیک ماره/ چی چیلیک/ هلک ملک/ چاچولک، قوله زنه و کیلینک آغاج (ارجاع به شماره ثبت‌های ۲۳۳۲.۱۹۷۷، ۱۸۸۷.۲۳۵۲) (منطقه‌ای به پیشنهاد خوزستان) به شماره ۲۵۷۳ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۴،

۲. مهارت تهیه پلاپتی نون به شماره ۲۵۷۴ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۳. مهارت پخت غذای لاکسو به شماره ۲۵۷۵ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۴. مقام کتولی شرق مازندران (ارجاع به شماره ثبت ۲۴۲۸) به شماره ۲۵۷۶ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۵. مقام حقانی (موسیقی شرق مازندران) به شماره ۲۵۷۷ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۶. گویش اوملکی به شماره ۲۵۷۸ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۷. مهارت تهیه نان سنتی کانی، کالنی به شماره ۲۵۷۹ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۸. مهارت بافت فرش کلاردشت به شماره ۲۵۸۰ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۹. مهارت پخت حلیم اوخارش به شماره ۲۵۸۱ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۰. مهارت پخت شیرینی سنتی خمیر طلا (مواجینگ) به شماره ۲۵۸۲ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۱. مهارت پخت خمیر آش به شماره ۲۵۸۳ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۲. برف‌اندیل (برفندیل)، برف چال، پرژین ورو (ورف)، ورف چال، دانش و فنون سنتی بهره‌برداری از منابع آب (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان شمالی) به شماره ۲۵۹۷ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

فهرست در خطر و نیازمند پاسداری فوری

۱. چلنگری، آهنگری به شیوه سنتی (ارجاع به شماره ثبت‌های ۱۰۳۹.۱۵۰۳، ۱۶۴۴.۱۷۴۲، ۱۸۹۰.۱۹۷۳، ۸۹ «در خطر») به شماره ۱۳۴ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.