رئیس شبکه دامپزشکی فهرج گفت: قاچاق دام و فراورده‌های لبنی غیر پاستوریزه، عامل شیوع بیماری تب مالت است.

 بمان دشتی گفت: تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیرپاستوریزه منتقل می‌شود و به طور نادری باکتری عامل تب مالت می‌تواند از طریق هوا یا تماس غیرمستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد.

او افزود: علائم تب مالت در انسان می‌تواند شامل تب، درد مفاصل و خستگی باشد و ممکن است درمان چند هفته تا چند ماه به طول بیانجامد با این حال دوره‌های عود شایع است.

رئیس شبکه دامپزشکی فهرج گفت: واکسیناسیون دام‌های سبک علیه بیماری بروسلوز در شهرستان آغاز شده است؛ ولی واکسیناسیون به تنهایی نمی‌تواند از ابتلای انسان به بیماری جلوگیری کند و نیازمند آموزش در استفاده از فراورده‌های لبنی می‌باشد، ضمن اینکه قاچاق دام و جابه جایی دام سبب افزایش تب مالت شده است.

او ضمن تاکید بر ممنوعیت عرضه شیر خام خواستار همکاری بین بخشی در اجرایی شدن این طرح به منظور تضمین سلامت مصرف کنندگان شد.

بمان دشتی درباره راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت عنوان کرد: استفاده از فراورده‌های لبنی پاستوریزه مثل شیر و پنیر پاستوریزه، جوشاندن شیر محلی به مدت ۵ دقیقه بعد از جوش آمدن، استفاده از گوشت کاملا پخته شده، دفع بهداشتی جنین دام سقط شده، دوشیدن شیر با دستکش، خرید دام جدید تحت نظارت دامپزشکی از اصلی‌ترین راه‌های جلوگیری از انتشار بیماری تب مالت است.

برچسب ها: تب مالت ، جوشاندن شیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.