حامد قادرزاده گفت: وجود شهرک صنعتی برای توسعه استان امری اجتناب ناپذیر است، اما باید این مهم با نگاه پایداری توسعه دنبال شود.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرحهای دارای توجیه اقتصادی نباید متوقف شود، افزود: علاوه بر مناسب بودن محدودهای برای ایجاد شهرک صنعتی از لحاظ کاهش هزینههای اولیه و وجود زیرساختها باید آینده آن و توسعه شهرهای نزدیک به چنین مناطقی هم مدنظر قرار گیرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با اشاره به اینکه طراحی و ایجاد شهرکهای صنعتی باید به گونهای انجام شود که برای نسلهای آینده هم مطلوب باشد، گفت: زمانی که نگاه تعاملی بین همه دستگاههای اجرایی در پیش بردن برنامهها وجود داشته باشد به نتیجه مطلوب و تاثیرگذار دست پیدا میکنیم.
قادرزاده با بیان اینکه احداث شهرک صنعتی در هر منطقهای گرایش مردم به آن منطقه را به دنبال دارد، ادامه داد: لذا در طرحهای مطالعاتی مربوط به شهرک سازی باید نگاه وسیعی داشت و همه ابعاد و جوانب مورد بررسی قرار گیرد.
وی یادآور شد: با توجه به نیاز و ظرفیت منطقه میطلبد در منطقه ویژه اقتصادی بانه شرکتهای دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی بیشتری مستقر شوند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان بر حمایت از ظرفیت نیروی انسانی توانمند در استان تاکید کرد و گفت: اگر در برخی بخشهای صنعتی توان رقابت با سایر استانها را نداشته باشیم، ولی زیرساخت فکری موجود در استان میتواند مزیت رقابتی ایجاد کند.
قادرزاده یادآور شد: با توجه به مزیت موجود در هر شهرستان، شهرکهای صنعتی با نگاه بلند مدت باید پهنه بندی شود.
اجرای ۳۳ پروژه در شهرکهای صنعتی کردستان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان هم در این دیدار اظهار داشت: هر چند بخشهای کشاورزی و گردشگری محوریت اقتصاد استان را تشکیل میدهند، ولی تقویت هر یک از این بخشها با نگاه به توسعه زنجیره ارزش و فرآوری همراه با صنایع کوچک امکان پذیر خواهد بود.
احمد خسروی با بیان اینکه شرکت شهرکهای صنعتی کردستان چندین برنامه شاخص در راستای توسعه صنعتی استان دارد، افزود: علی رغم اینکه، شهرکهای کردستان سه سال است در مبحث اعتبارات عمرانی دارای تخصیص درحدصفر بوده، ولی خوشبختانه در زمینه شهرک سازی جزو استانهای برتر کشور است، وبا وجود همه این مشکلات و کمبود تخصیص، این شرکت توانسته یک هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال طی سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در استان پروژه زیرساختی اجرا کند و طی سال جاری هم ۳۳ پروژه را در دست اجرا دارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان یادآور شد: تنها مشکل پیشروی شرکت شهرکهای صنعتی استان مشکلات اعتباری نیست و بعضا عدم هماهنگی و همکاری مناسب بدنه کارشناسی بعضی از ادارات منجر به مشکلات و کندی کار برای ما شده است.
وی با اشاره به اینکه شاخص میانگین سرانه زمین صنعتی در کشور ۱۸ مترمربع و در کردستان حدود ۹ مترمربع است، یادآور شد: یکی از مشکلات اساسی استان در توسعه صنعتی؛ کمبود زمین آن هم به دلیل شرایط جغرافیایی و کوهستانی بودن منطقه و هزینهبردار بودن آماده سازی زمین است و از طرفی سنوات گذشته هم تعیین و توسعه مساحت شهرکها با دیدگاه به یک استان صنعتی وسیع و متناسب تقاضای امروزی دیده نشده است.
ایجاد زون دانش بنیان در شهرک صنعتی چهار سنندج
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان یکی از پروژههای شاخص این شرکت در استان را شهرک سنندج۴ (سرنجیانه) خواند و گفت: این شهرک در ۲ فاز تعریف شده که یک فاز آن با مساحت ۷۰ هکتار به بهره برداری رسیده و اراضی آن هم به متقاضیان واگذار شده است.
خسروی با اشاره به اینکه در فاز نخست شهرک سرنجیانه ۲۵۰ واحد واگذاری انجام شده و ۸۰ واحد هم اکنون در حال ساخت و ساز هستند، افزود: طراحی و اجرای فاز دوم این شهرک صنعتی هم جزو برنامههای امسال شرکت شهرکها است.
وی با بیان اینکه سند ۲ فاز این شهرک صنعتی هم به نام شرکت شهرکهای صنعتی استان انتقال یافته است، یادآور شد: ۶.۵ هکتار از اراضی این شهرک هم به زون دانش بنیان اختصاص پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان اظهار داشت: مشکل تامین آب و جاده دسترسی به این شهرک هم تقریبا تعیین تکلیف شده و از ۱۵ کیلومتر خط انتقال آب به این مجموعه فقط ۲ کیلومتر آن باقی مانده است.
جمعی از معاونین و مدیران شرکت شهرکهای صنعتی استان هم در این دیدار به بیان نظرات و پیشنهادات خود و همچنین ارائه گزارشی از وضعیت شهرکهای صنعتی استان پرداختند.