کاظم کامیاب مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رشتخوار گفت: در این مرمت و بازسازی که با مشارکت میراث فرهنگی، دهیاری و شورای اسلامی روستای اکبرآباد انجام شد آواربرداری و حمل نخالههای مخزن، پاشیر و پلکان، احیای پلکان ورودی، نصب پنجرههای مخزن، آجرفرش محوطه مخزن و پاشیر و نصب کتیبه سردر ورودی آبانبار اکبرآباد انجام شد.
وی ادامه داد: مرحله نخست مرمت و ساماندهی آبانبار تاریخی اکبرآباد در مدت حدود سه ماه انجام شد و در تلاش هستیم با تامین اعتبار مورد نیاز مرحله دوم مرمت و ساماندهی کامل آب انبار، شامل استحکامبخشی سردر ورودی و سقف مخزن و نورپردازی آب انبار انجام شود.
مسوول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رشتخوار گفت: رسیدگی و ساماندهی به میراث فرهنگی روستای اکبرآباد یکی از برنامههایی است که در دستور کار این اداره قرار گرفته است.
کامیاب با بیان این که روستای تاریخی اکبرآباد در ۱۶ کیلومتری جاده اصلی رشتخوار به خواف قرار دارد افزود: آبانبار اکبرآباد در جنوب غرب این روستا قرار گرفته و این سازه آبی در سال ۱۳۸۴ به شماره ۱۳۸۶۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
وی ادامه داد: طبق کتیبه سردر ورودی، ساخت این آبانبار در دوره قاجار و به دستور ذوالفقارخان قرایی و با تلاش و اهتمام فرزندش محمدحسینخان قرایی در سال ۱۳۲۲ به اتمام رسید.
مسوول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رشتخوار با اشاره به این که روستای اکبرآباد از جمله روستاهای تاریخی رشتخوار است گفت: هم اکنون این روستا دارای سه اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است که شامل محوطه شهر تاریخی جیزد، آب انبار تاریخی اکبرآباد و قلعه تاریخی است و ۲ اثر تاریخی دیگر آن برای ثبت در فهرست آثار ملی در دستور کار قرار دارد.