امام جمعه کرمانشاه از بیکاری به عنوان معضل اصلی استان یاد کرد و افزود: در این زمینه به هفت استاندار تذکر داده ام، اما تاکنون اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است.
آیت الله مصطفی علما امروز (۲۵ مرداد) در نشست صمیمی با اصحاب رسانه استان با اشاره به آمار بالای بیکاری استان، گفت: در حال حاضر تمام مسئولین در زمینه این معضل و مشکلات آن توجیه هستند و اکنون نیاز است که در زمینه رفع آن، اقدامات جدی و موثری صورت گیرد.
وی افزود: بنده بارها از مسئولین استان رفع این معضل را خواستار شده ام و بارها در خصوص بیکاری و معضلات آن هشدار دادهام، اما تاکنون اتفاق خوبی که باید در این زمینه نیفتاده و این معضل همچنان در راس معضلات استان قرار دارد.
آیت الله علما گفت: برخی استانداران قبلی آمارهایی از کاهش بیکاری استان ارائه میکردند که بنده خیلی به آمار آنها اعتقاد ندارم چرا که بیکاری در سطح استان بصورت واضح مشهود است و تا الان اقدام موثری در زمینه رفع این معضل مشاهده نکرده ایم.
امام جمعه کرمانشاه گفت: در این زمینه به استاندار جدید کرمانشاه هم بارها متذکر شده ام و به ایشان گفته ام که هفتمین استانداری است که در خصوص این معضل به او تذکرمی دهم و حتی راهکار ارائه میکنم.
آیت الله علما گفت: در استان، ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی داریم و آبهای زیرزمینی هم به میزان مناسب وجود دارد و اینکه چرا نباید بسیاری جوانان ما در حوزه کشاورزی فعال شوند جای سوال است.
وی خاطرنشان کرد: مشکل بیکاری استان تنها به مسئولین استان مربوط نمیشود و یکی از معضلاتی که ما در این زمینه داریم مربوط به ضعیف بودن فرهنگ کار در استان است.
امام جمعه کرمانشاه افزود: متاسفانه یک مقداری جوانان ما اهل کار نیستند و همه به دنبال داشتن یک میز و صندلی میگردند که این امر شدنی نیست، به هرحال بدنه دولت هم یک ظرفیت مشخصی دارد و نمیشود که همه پشت میز و صندلی بنشینند.
آیت الله علما گفت: در زمینه تقویت همین فرهنگ کار هم بارها از مسئولین درخواست کرده و تذکر داده ام که باید در این زمینه اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: ما جوانهای خوب و توانمندی داریم، اما همه نمیتوانند صاحب شغل دولتی شوند و باید به دنبال کسب مهارتهای دیگر و فعالیت در سایر مشاغل باشند.
"جهاد تبیین" و "گام دوم انقلاب" باید خوراک همه رسانهها شود
نماینده، ولی فقیه در استان در ادامه با اشاره به اهمیت کار رسانهها گفت: یکی از رسالتهای مهم رسانهها "جهاد تبیین" است که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید ویژهای دارند.
وی افزود: جهاد تبیین یعنی تبیین شرایط گذشته و حال کشور و مقایسه این دو با هم، همه باید بدانند که ایران در گذشته چه بوده و اکنون به کجا رسیده است.
آیت الله علما گفت: بسیاری جوانان ما از گذشته اطلاع دقیقی ندارند و نمیدانند ایران واقعا در چه شرایط سختی قرار داشته و با چه حقارتها و مشکلاتی دست و پنجه نرم میکرده است.
امام جمعه کرمانشاه گفت: جوانان ما باید بدانند که در چه شرایطی به سر میبرده ایم که مردم دست به انقلاب زدند و حاضر نشدند بیش از این، آن شرایط سخت را تحمل کنند.
وی افزود: بیان شرایط سخت گذشته نه تنها به حال جوانان سودمند است، بلکه به میانسالان و سالمندان هم سختیهای آن دوره را یادآوری میکند که در چه شرایطی به سر میبردند و اکنون در چه وضعیتی هستند.
آیت الله علما گفت: در کنار فقر و فلاکت و مشکلات اقتصادی و اجتماعی متعدد آن دوران، کشور عملا در آن زمان دست بیگانگان بود و از بسیاری کشورها در ایران حضور داشته و برای ما آقابالاسر بودند.
وی افزود: در آن زمان حتی نمیتوانسیم یک پیچ هواپیما را بدون کمک گرفتن از بیگانگان عوض کنیم، اما اکنون موشک و هواپیما میسازیم و اینها باید برای نسل جوان و تمام افراد جامعه تبیین شود.
آیت الله علما تاکید کرد: "جهاد تبیین" و "گام دوم انقلاب" باید خوراک همه رسانهها شود و در این مسیر باید گذشته ایران به درستی برای نسل امروز تبیین شود چرا که بدون بیان شرایط گذشته، تبیین شرایط فعلی بی اثر خواهد بود و جوانان باید بدانند که کجا بوده ایم و به کجا رسیده ایم.