حسینی نژاد گفت: با توجه به بحران کم آبی و خشکسالیهای پی در پی، جهاد کشاورزی شهرستان زرند در سالهای اخیر در تلاش بوده تا کشتهای نو و جدیدی را جایگزین کشتهای محصولات پر آب کند به همین دلیل جایگزینی زراعتهای سازگار به کم آبی و مقاوم به تنشهای خشکی دربرنامه کاری قرار دارد.
او افزود: محصولاتی مانند، زعفران، گل محمدی، زرشک که از نظر اقتصادی نیز بتواند برای کشاورزان مقرون به صرفه باشندو خوشبختانه باتوجه به شرایط آب و هوایی خاص این شهرستان در سال زراعی جاری برای نخستین بار در این شهرستان گیاه جدید کینوا در بخشی از اراضی دهستان دشتخاک این شهرستان کشت شده است.
فرماندار زرند با اشاره به کاهش آبهای زیرزمینی تنها راه عبور از بحران استفاده بهینه از آبهای موجود و اصلاح الگوی کشت عنوان کرد .
او افزود :کشاورزان اجرای این طرحها مورد حمایت قرار میگیرند .
محمدی مدیر جهادکشاورزی زرند زمان کاشت داشت و برداشت این محصول را ۳ ماه عنوان کرد و گفت: بذر این گیاه در تیرماه کشت میشود و در مهرماه قبل از سرمای پاییزه برداشت میشود.
او تصریح کرد: کینوا گیاهی است که بواسطه دانههای خوراکیاش کاشته میشود و مقاوم به شرایط کم آبی منطقه و بسیار خوش هضم و دارای منابع غنی از پروتیین، آهن، فسفر، انواع ویتامینها است و آنقدر مقوی و اثرگذار است که از آن به عنوان خاویار گیاهی نیز یاد میشود .