علیخان نصراصفهانی با بیان اینکه گسترش هوشمصنوعی و متاورس میتواند در زمینههای مختلف باعث استفاده بهینه از منابع طبیعی شود، گفت: در انقلاب صنعتی چهارم توسعه تکنولوژیهایی مانند سیستمهای ارتباطی هوشمند و اتومبیلهای الکترونیکی میتواند در کاهش آلودگیهای جوی که بهواسطه حملونقل ایجاد شده، نقش مهمی ایفا کند.
او افزود: انقلاب صنعتی چهارم میتواند به عنوان دستاوردی در حفاظت از محیط زیست محسوب شود؛ در این راستا بسیاری از ارتباطاتی که کنترل بر تجهیزات صنعتی و افزایش استفاده بهینه از انرژی را افزایش میدهد؛ نقش بسیار مفیدی دارد.
دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: در راستای حفاظت از محیط زیست بهتازگی واحدی تحت عنوان کنترل محیط زیست ایجاد شده و مطالعات در این زمینه در حال افزایش است.
او اشاره کرد: یکی از زمینههایی که کنترل و مدیریت بسیار در آن مهم است، مصرف منابع حیاتی مانند آب و استفاده از پوششهای گیاهی است؛ در صورتی که این بازگشت به محیطزیست شکل نگیرد، تنشهای اجتماعی و جنگهای مختلفی ایجاد میشود که در ادامه حیات انسان به خطر خواهد افتاد.
نصراصفهانی تاکید کرد: انسان باید از پیامدهایی که در توسعه صنایع شاهد بودیم، درس بگیرد و اعتقادات خود نسبت به صنایع را تغییر دهد؛ علاوه بر آن بشر باید بداند که منشأ زندگی و حیات موجودات در زمین از اهمیت ویژهای برخوردار است.
او با اشاره به اینکه وظیفه بشر تنها تولید و توسعه نیست، گفت: انسانها گاهی باید برای حفظ جنگلها، منابعآبی و استفاده مناسب از محیط زیست زندگی کنند.
دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اشاره کرد: در حال حاضر تأثیر عملکرد انسانها در محیط زیست قابل مشاهده است و گرمایش جو، گسترش ریزگردها، خشکسالی، بیابانزایی و کمبود منابع آبی نمایانگر همین مسئله است.
او افزود: مشکلات زیستمحیطی کنونی به انسانها نشان میدهد که طبیعت نسبت به رفتار بشر ساکت نخواهد ماند و به همین دلیل باید تغییر نگرش کامل و جامعی در جهت توجه به محیط زیست داشتهباشیم.
منبع:ایمنا