آقای مجتبی خیامنکویی رئیس سازمانتحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: بخش اعظم کشاورزی کشور ما متاسفانه معیشتی است که با این وجود از منظر اقتصادی نمی تواند در بازارهای جهانی رقابت کند؛ بنابراین حمایت از بخش کشاورزی یکی از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم است.
به گفته او، مهم ترین اتفاق در بخش کشاورزی، انقلاب بهره وری است که این امر بدان معناست که شاهد رسوخ دانش در بخش کشاورزی باشیم چرا که تولید در واحد سطح نسبت به تولید شاخص یک دهم و در برخی مواقع دو دهم و ۳ دهم است. به عنوان مثال عملکرد ما در تولید گندم ۴ تن است، درحالیکه تولیدکننده نمونه ۱۴.۷ تن در هکتار برداشت میکند، همچنین تولید سیب درختی کمتر از ۲۰ تن بوده که تولیدکننده نمونه حدود ۲۰۰ تن برداشتمیکند.
خیامنکویی میگوید: دانش بنیان کردن کشاورزی اقتصادی در مسیر علم و فناوری میگذرد و برای تحول اقتصادی، دانش در بخش کشاورزی باید رسوخ کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: علی رغم آنکه ۹۵ درصد زعفران دنیا را تولید می کنیم، اما سهم ما از گردش مالی ۱۸ تا ۲۰ میلیارد دلاری دنیا کمتر از ۵۰۰ هزار دلار است که این امر بیانگر خام فروشی است که برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در بخش کشاورزی، صنایع تبدیلی در بخش باید تکمیل شود چرا که در شرایط کنونی قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را نداریم.
بنابر گفته رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امسال با سیاست گذاری صحیح در تعیین قیمت و استفاده ۱۰۰ درصدی از تولید بذر گواهی شده در دیم زارها متوسط برداشت گندم در دیم زارها با رشد ۳ برابری از ۳۰۰ کیلو به ۹۰۰ کیلو رسید که با استمرار این روند شاهد تحولات چشمگیر خواهیم بود.
امسال راه اندازی ۱۰ دهکده علم و فناوری و ۴۰ مزرعه نوآورانه در دستور کار سازمان تات قرار گرفته است که تاکنون ۴ دهکده راه اندازی و تا پایان سال ۶ دهکده دیگر راه اندازی خواهد شد که نقش مروج را برای ما در پهنه ها ایفا می کند.
رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی اذعان می کند که با وجود محدودیت منابع آبی، از هر فناوری که بتواند منجر به افزایش کمی و کیفی شود، حمایت می کنیم، در این راستا تولیدات با بذور مقاوم به تنش های شوری و خشکی که آب کمتری استفاده می کنند، جایگزین محصولات قبلی می شود.