دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان جنوبی در جلسه شورای مبارزه با موادمخدر استان، با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۸ تن ماده مخدر کشف شده است گفت: این کشفیات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۹ درصد کاهش داشته است.
او با بیان اینکه در استان ۸۶ مرکز درمانی برای مبارزه با موادمخدر وجود دارد افزود: ۱۴ هزار و ۷۵۰ نفر تحت درمان در این مراکز هستند که متاسفانه از سه سال گذشته هیچ گونه مجازی برای ایجاد مرکز جدید اخذ نشده است.
حسنی مقدم با اشاره به راه اندازی مرکز ماده ۱۶ در شهر بیرجند اظهار کرد: قرار بود یکی از املاک مازاد تحت اختیار اداره کل استاندارد استان برای این مرکز جانمایی شود که با مقخالفت این اداره امکان پذیر نشده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان جنوبی با بیان اینکه تجهیزات لازم برای راه اندازی این مرکز خریداری شده است اظهار کرد: باتوجه به اینکه جانمازی در این مکان مصوب شورای برنامه ریزی استان است باید مصوبه قانونی اجرا شود.
او به راه اندازی مرکز لانو از ابتدای مردادماه نیز اشاره کرد و گفت: ۹۰ درصد اقدامات فرهنگی در این مرکز انجام شده است.
حسنی مقدم افزود: متاسفانه مرکز ماده ۱۵ در شهرستان سربیشه به دلیل مشکلات اعتباری هنوز راه اندازی نشده است.
دبیر شورای مبارزه با موادمخدر خراسان جنوبی به فعالیت ۴۰ سمن بهزیستی در حوزه مواد مخدر و نقش تاثیرگذار آن اشاره کرد و گفت: برای اشتغال بهبود یافتگان هم از ظرفیت واحدهای تولیدی و کارخانجات استان استفاده میشود.
فرمانده انتظامی استان هم در این جلسه با بیان اینکه در کشف موادمخدر در کشور رتبه چهارم را داریم عنوان کرد: از ۱۸ تن مواد کشف شده از ابتدای سال، ۸۷ درصد توسط نیروی انتظامی، ۸ درصد توسط گمرک و اداره اطلاعات، ۵ درصد توسط مرزبانی و مقداری در زندانها بوده است.
سردار فرشید با بیان اینکه ۷۱ درصد مواد کشف شده تریاک است افزود: ۹ درصد کشفیات حشیش و مروفین و ۵ درصد موادمخدر صنعتی است.
او با بیان اینکه در این زمینه ۳ هزار و ۵۰۰ نفر متهم دستگیر شده اند افزود: ۵۱ باند متلاشی و ۵۰۰ خودرو هم در این زمینه توقیف شده است.
سردار فرشید به طرحهای نیروی انتظامی در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: در کنترل محورهای مواصلاتی ۳ تن، در پاکسازی نقاط آلوده در پی گزارشها ۳ تن و در برخورد با خرده فروشان هم ۲ تن موادمخدر کشف شده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هم در این جلسه با بیان اینکه یکی از راههای مبارزه با مواد مخدر کم کردن تقاضاست گفت: در زندانهای استان ۴ هزار و ۲۷۱ زندانی وجود دارد که ۶۸ درصد آنها از استان هستند.
حجت الاسلام نسائی زهان با اشاره به قیمت بالای موادمخدر در زندانها افزود: متاسفانه در ملاقاتهای شرعی و بازگشت زندانیان از مرخصی امکان انتقال مواد به زندانها ایجاد میشود که باید در این زمینه نظارتها افزایش یابد.
استاندار نیز در این جلسه با بیان اینکه موضوع مواد مخدر و اعتیاد از موضوعات جدی استان است گفت: از مدیران دستگاههای اجرایی میخواهیم تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشند.
قناعت افزود: مدیران و متولیان مبارزه با موادمخدر باید نگاه خود را نسبت به این موضوع تغییر دهند و فراتر از وظیفه خود عمل کنند.
وی با اشاره به مصوبات این جلسه افزود: استقرار مرکز ماده ۱۶ در ساختمان مازاد اداره استاندارد یک تکلیف است و باید این موضوع حل شود.