امین امینی با بیان اینکه شاخص لاغری نشاندهنده سوءتغذیه حاد و زمان حال است که میانگین این شاخص در میان کودکان کردستانی برابر ۱۵ درصد است، گفت: این گروه از جمعیت استان در شاخص کوتاه قدی وضعیت نامناسب نداشته به طوریکه سه درصد آنان در کردستان دچار کوتاه قدی هستند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه، بر طبق آمارها طیف وسیعی از کودکان کردستانی وضعیت تغذیهای نامطلوبی دارند، اذعان کرد: فقر غذایی که مفهومی نزدیک به سوء تغذیه است، به معنی کاهش شدید در مصرف ویتامین، پروتئین، مواد مغذی و انرژی است که باعث بهم خوردن تعادل وزنی جمعیت (چاقی یا لاغری) میگردد و بر طبق آمارها ۲۳ درصد کودکان استان در معرض اضافه وزن و چاقی نیز قرار دارند.
او با اشاره به شاخص اضافه وزن و چاقی کودکان در شهرستانهای استان ابراز داشت: این شاخص در شهرستان بانه ۲۰ درصد، بیجار ۲۰ درصد، دهگلان ۲۳ درصد، دیواندره ۲۱ درصد، سروآباد ۲۲ درصد، سقز ۲۳ درصد، سنندج ۲۴ درصد، قروه ۳۰ درصد، کامیاران ۲۶ درصد و مریوان ۲۴ درصد است.
امینی با اشاره به عادات اشتباه غذایی افزود: زمانی که مصرف پروتئینهایی مانند حبوبات، گوشت و لبنیات در رژیم غذایی کاهش یابد در مقابل مصرف غذاهایی مانند سیب زمینی و نشاستهای افزایش پیدا کرده و رشد کاذب کودکان را به دنبال خواهد داشت که در این شرایط نیز کودکان رشد قدی مناسبی نکرده و فقط وزنشان بیشتر میگردد و بررسی و توجه به آمارهای موجود نشان میدهد که برای جبران کم وزنی در دوران کودکی با استفاده از رژیمهای غذایی نامطلوب، جمعیت سنین بالاتر استان به سمت چاقی پیش رفته است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تاکید بر اهیمت پرهیز از بکارگیری رژیمهای خودسرانه غذایی، گفت: مشکلات گوارشی، عدم تعادل سطح انرژی، اختلالات فیزیکی و روانی و مشکلات هورمونی از جمله مشکلات مرتبط با رژیم غذایی نامناسب و غیر متعادل است.
مهندس امین امینی با اشاره به جذب و استخدام کارشناسان حوزه علوم تغذیه در واحدهای تابعه دانشگاه مخصوصا در مراکز جامع خدمات سلامت، بیان کرد: خوشبختانه در پنج سال اخیر بیش از ۲۷ کارشناس تغذیه جذب و در بیش از ۳۴ مرکز مشغول ارائه خدمات سلامت مرتبط با رژیم و سبک غذایی هستند که آمارها بیانگر بهبود شاخصها در مقایسه با مدت مشابه قبل از بکارگیری این عزیزان دارد.
او هم استانیها را به مراجعه به کارشناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت مستقر محل زندگی شان توصیه نمود و ابراز داشت: خدماتی از قبیل انجام اندازه گیریهای آنتروپومتریک و تکمیل فرم ارزیابی تغذیه ای، انجام مراقبتهای تغذیهای بر اساس وضعیت فرد، تنظیم برنامه غذایی برای کلیه بیماران دیابت، پره دیابت، فشار خون بالا، دیس لیپیدمی و چاقی، اجرای برنامههای آموزش گروهی و شناسایی اولویتهای مشکلات شایع تغذیهای منطقه تحت پوشش از جمله اقداماتی است که توسط این قبیل کارشناسان حوزه سلامت انجام میگیرد.