آقای صابر پرنیان در نشست هماندیشی مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شهرکها و نواحی صنعتی استان با اشاره به قابلیتهای صادراتی این خطه در حوزههای مختلف گفت: این استان در زمینه صادرات ماشینآلات صنعتی رشد قابل توجهی داشته به طوریکه صادرات ماشینآلات صنعتی نزدیک به ۶۰ درصد افزایش یافته است.
او با بیان این که بیش از ۶۰ درصد کفش چرمی کشور در آذربایجانشرقی تولید میشود که از لحاظ کیفیت، زیبایی و روش تولید با محصولات کشور ایتالیا برابری میکند، اظهار کرد: بزرگترین کارخانه چرم کشور در این استان است و در این صنعت بیشترین واحدهای صنعتی چرم کشور را دارد.
او با اشاره به اینکه این استان در صنایع پتروشیمی جایگاه ویژهای دارد گفت: هم اکنون ۲ واحد صنعتی مستقر در شهرک سرمایهگذاری خارجی ۵۰ درصد پروفیل و یو پی وی سی کشور را تولید میکنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی ادامه داد: ۳۵ درصد قطعات خودرو کشور در آذربایجان شرقی تولید میشود و در مجموعهسازی و تولید خودروهای تجاری در کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
پرنیان یادآوری کرد: متراکم ترین مرکز تولید لوازم خانگی در منطقه کجوار تبریز قرار دارد که ظرفیت بزرگی برای استان بوده و در این زمینه صادرات محصولات لوازم خانگی در چهار ماه نخست امسال به کشور ترکیه ۳۸ درصد افزایش یافته است.
او با بیان اینکه ۲۷ مگاپروژه با ارزش سرمایهگذاری حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان در استان وجود دارد ادامه داد: در حوزه تامین زیرساختهای مختلف برق، آب و گاز واحدهای صنعتی مشکلاتی در استان وجود دارد که این موارد باید برطرف شود چرا که ۴۰ درصد اشتغال و تولید ثروت در حوزه صنعت است.
او افزود: ۵۷۰ واحد صنعتی در حوزه صنایع غذایی در آذربایجان شرقی فعالیت میکنند که ۵۰ درصد شیرینی و شکلات کشور را تولید میکنند و این استان پایتخت شیرینی و شکلات کشور است.
رئیس سازمان صمت استان اظهار کرد: در زمان کنونی محصولات شیرینی و شکلات این استان حداقل به مراتب باکیفیتتر از کشورهای منطقه و قابل رقابت با محصولات کشورهایی مانند اتریش و سوئیس است.
پرنیان با بیان اینکه این استان دروازه ورود به کشورهای اوراسیا است گفت: بزرگترین منطقه آزاد تجاری و صنعتی با پایه صنعتی در کشور در این استان قرار دارد.
او با اشاره به اینکه بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه در این استان در حال احداث و بخشی از واحدهای این شهرک نیز در حال استقرار است ادامه داد: آذربایجانشرقی با وجود این که در حوزه معدن از لحاظ ذخایر معدنی رتبه اول، از نظر اشتغال در رتبه دوم و از لحاظ تعداد معادن رتبه سوم کشور را دارد، ولی کمتر توانسته از این ظرفیتها بهرهمند شود.
او با تاکید بر اهمیت ایجاد شرکت مس آذربایجان، یادآوری کرد: با افزایش سه برابری تولید کنسانتره و مس کاتد، این استان از عواید این بخش از صنعت بهرهمند خواهد شد.
رئیس سازمارن صمت استان اضافه کرد: نگرش دستگاههای خدماترسان، تصمیمگیرندگان و مسئولان باید به حوزه زیرساختهای شهرکهای صنعتی تغییر کند چرا که استان در بیشتر محصولات تولیدی رتبههای شاخصی دارد و ۹۰ درصد مراجعهکنندگان فعالان اقتصادی برای توسعه و سرمایهگذاری است که این موضوع نشان میدهد این انگیزه و بستر در استان وجود دارد.