محسن بهمئی در جمع خبرنگاران فعالیت کارخانه قند مرودشت نوین شوگر در شهرک صنعتی فتح آباد مرودشت را تشریح کرد و گفت: سال ۹۴ با سه میلیارد تومان سرمایه و با طرح اولیه به عنوان کارآفرین این مجموعه راه اندازی شد.
او گفت: مهرماه سال ۹۷ این مجموعه با حضور استاندار وقت به بهره برداری رسید و سال اول حدود ۵ تن در روز محصول قند و بسته بندی شکر تولید را داشتیم.
بهمئی با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه ۲۵ تن قند در این مجموعه تولید میشود که نسبت به سال اول فعالیت پیشرفت چشمگیری داشته است، گفت: در شروع فعالیت کارخانه حدود ۱۰ کارگر مشغول به کار شدند و هم اکنون ۴۰ نفر در این کارخانه ارتزاق میکنند.
مدیرعامل شرکت شیرین قند نوین پاسارگاد مساحت کارخانه را ۶ هزارمتر در سه فاز عنوان کرد و یادآور شد: دو فاز این مجموعه افتتاح شده است و در صددیم تا فاز ۳ را با عنوان کارخانه نبات و پولکی را تا پایان سال به بهره برداری برسانیم.
او گفت: در این فاز که اعتبار ۲۰ میلیاردتومانی برای آن در نظر گرفته شده است ۳۵ زن سرپرست خانوار را مشغول به کار خواهیم کرد، که با این تعداد نفرات در پایان سال ۸۰ نیرو در سه فاز خواهیم داشت.
بهمئی گفت: بیشتر شرکتهای تولید قند از استاندارهای تعیین شده عبور میکنند، شرکتهای مختلف تخلفاتی را به خصوص برای سفید کردن قند انجام میدهند که از حد مجاز واستاندارد تعیین شده بالاتر است.
او گفت: روزی که مجموعه قند نوین پاسارگاد شروع به فعالیت کرد سعی شد تا مجموعه مدرنی شکل بگیرد تا قندی که به دست مصرف کننده میرسد، سالمترین قند باشد.
مدیرعامل شرکت شیرین قند نوین پاسارگاد با بیان اینکه اداره استاندارد بازدیدها و آزمایشهای مختلفی از محصولات این مجموعه داشته است، اما از لحاظ بهداشتی تخلفی را ثبت نکرده است و فقط در حد تذکرات چاپی بوده است، گفت: کیفیت قند مجموعه به دلیل سخت گیریها و حساسیتهایی که در حین کار انجام میگیرد باعث شده تا محصول سالمی را به مصرف کننده تحویل دهیم.
او به دلالیهای زیادی که در این شغل و حرفه انجام میشود اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات برای تولید قند مجبوریم تا شکر را از دست دلالها تهیه کنیم، شکر همیشه در کشور کم بوده است و به دلیل وارداتی بودن آن بعضی اوقات با کمبود شکر مواجه میشویم.
بهمئی گفت: امسال با قراردادهایی که انجام گرفته است حمایت خوبی برای تامین شکر و مواد اولیه شده است و این در حالی است که سالهای گذشته کمبود شکر باعث شد تا گاها تولید متوقف شود.
او با اشاره به اینکه اجازه صادرات شکر به خارج از کشور را به دلیل قرار گرفتن در لیست ۵ کالای اساسی مورد نیاز را نداریم، گفت: در داخل کشور به استان کهگیلویه، اصفهان، بوشهر، بندرعباس و تمام شهرهای استان فارس تولیدات را عرضه میکنیم.
مدیرعامل شرکت شیرین قند نوین پاسارگاد گفت: مجموعههای بزرگ تولید قند در کشور طی سالهای گذشته یاتعطیل شدند و یا به تولید شکر اکتفا کرده اند و از آنجا که تولید قند را به صرفه نمیدانستند؛ مجموعههای کوچکتری برای تولید قند راه اندازی شدند.
او سهم فروش قند در شهرهای بزرگ مثل شیراز را تنها ۲ درصد عنوان کرد و گفت: ۹۹ درصد قند تولیدی برای عرضه به شهرستانها میرود.
بهمئی با بیان اینکه هیچ مسئول استانی طی چند سال فعالیت شرکت به مجموعه قند نوین کمک مالی نکرده و گرهای از مشکلات آن باز نکرده اند، گفت: همه تسهیلاتی که تاکنون گرفته شده، شخصی و با سود بالا بوده است.
مدیرعامل شرکت شیرین قند نوین پاسارگاد گفت: در طول سالها فعالیت کارخانه با وجود درخواستهای زیاد و جلسات متعدد برای راه اندازی خط تلفن پیگیریها بی نتیجه مانده و مجموعهای به این بزرگی از وجود خط تلفن بی بهره است.
او به مشکلات فضای بیرونی کارخانه اشاره کرد و گفت: پشت کارخانه کانال بزرگی حفر شده است که طی سالها رفت وآمد و گرفتن حکم برای این کانال، اما نیمه کاره رها ماند و در سیلاب و بارندگیها آب سرازیر میشود.
بهمئی با بیان اینکه شهرک صنعتی تمام هزینهها را دریافت میکند، اما امکاناتی را به صنعتگر نمیدهد، گفت: فاضلاب کارخانه چند سال پیش بالا آمد و بوی تعفن مجموعه را برداشت که با هزینه شخصی فاضلاب شهرک تعمیر شد.
او گفت: خوشبختانه شرکت به هیچ ادارهای بدهی ندارد و همه کارمندان و کارگران مجموعه به موقع پرداختیهای خود را دریافت کرده اند.