علی مالمیر با تاکید بر مردمی برگزار کردن جشنواره شیرهپزی مانیزان گفت: این جشنواره از یک جلسه رسمی دولتی باید به جشنواره بومی و با حضور و مشارکت بیشتر مردم بومی این منطقه تبدیل شود.
او گفت: مردمی برگزار شدن این جشنواره موجب میشود تا مردم بتوانند برنامههای فرهنگی، بومی و محلی، صنایع دستی و سوغات محلی را عرضه کرده و از آن نیز ذینفع شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان همدان از احتمال افزایش تعداد روزهای برگزاری جشنواره شیرهپزی مانیزان خبر داد و گفت: افزایش تعداد روزهای برگزاری جشنواره، ماندگاری گردشگران را به همراه خواهد داشت.
مالمیر با بیان اینکه جشنواره شیرهپزی مانیزان یکی از مهمترین رویدادهای استان همدان است که تاکید بر برگزاری آن داریم خاطر نشان کرد: در صدد هستیم برای استفاده بهتر و قویتر از این جشنواره، تعداد روزهای برگزاری آن را از یک روز به چند روز افزایش دهیم و علاوه بر روستای مانیزان در سایر روستاهای همجوار و درّه جوزان نیز برگزار شود.
او ادامه داد: اگر این جشنواره منجر به حضور گردشگران و افزایش ماندگاری گردشگران نشود، ناقص خواهد ماند.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان همدان موضوع گردشگری یک موضوع اقتصادی است و باید درآمدزا باشد و اگر اینگونه نباشد، ناقص است و نیاز به کار دارد.
مالمیر گفت: برای اینکه جشنواره شیرهپزی مانیزان در این مسیر حرکت کند، نیازمند مشارکت جامعه محلی در برپایی جشنواره شیرهپزی هستیم.
او همکاری اهالی روستای مانیزان، بخش درّه جوزان و روستاهای دیگر را در برگزاری هر چه بهتر این جشنواره ضروری دانست و تاکید کرد: ما نیز این آمادگی را داریم که بتوانیم جشنواره را پربارتر و با مشارکت مردم در سطح خوبی برگزار کنیم.
تاکنون ۱۱ دوره جشنواره شیرهپزی مانیزان در شهرستان ملایر برگزار شده است که به دلیل شیوع کرونا ۲ سال این جشنواره برگزار نشد.
جشنواره شیرهپزی مانیزان سال ۱۳۹۱ در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی ایران ثبت ملی شد.
منبع:ایرنا