او گفت: این همایش با مشارکت بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و با همکاری دستگاههای فرهنگی و اجرایی استان همدان از ساعت ۹ تا ۱۳ روز اول شهریورماه ۱۴۰۱ در تالار فجر شهرداری واقع در میدان آرامگاه بوعلی برپا میشود.
شرکت در این همایش برای عموم آزاد است.
رئیس روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد بوعلیسینا با اشاره به تعطیلی آیینهای بزرگداشت و همایشهای سینوی در دو سال گذشته بر اثر گسترش بیماری کرونا، تصریح کرد : با توجه به اینکه امسال نیز احتمال میرفت با گسترش بیماری کرونا، نتوانیم همایش ملی یا بینالمللی برگزار کنیم، به برگزاری این آیین علمی بسنده شد و امیدواریم شرایطی فراهم شود که با حمایت وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم و استانداری همدان در شهریورماه ۱۴۰۲، همایشی بینالمللی یا ملی با فراخوان مقاله برای بحث و بررسی در زمینه میراث شیخالرئیس برپا شود.
دارائی درباره محتوای مقالات ارایه شده در این همایش و سخنرانان دعوت شده نیز گفت: دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مقالهای با عنوان «اگر الانصاف نمیسوخت!»؛ و دکتر نجفقلی حبیبی مصحح کتاب القانون، نیز گزارشی درباره تصحیح علمی-انتقادی کتاب سوم القانون قرائت خواهند کرد. همچنین دکتر قاسم پورحسن، استاد دانشگاه علامه طباطبائی، نیز به تشریح نظرات مطرح شده در کتاب تازه تألیف خویش با عنوان «ابنسینا و خرد ایرانی» خواهد پرداخت.
همچنین «بررسی جایگاه ابنسینا در تاریخ موسیقی ایران»، مقالهای است که دکتر کاوه خورابه معاون علمی- پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی آن را ارایه خواهد کرد.
او در ادامه درباره مقالات ارائه شده در این همایش افزود: دکتر اکبر عروتی موفق مقالهای با عنوان «بررسی فلسفی- عرفانی رسالةالطیر ابنسینا»، دکتر فرشته ندریابیانه مقالهای با عنوان «طالعبینی از دیدگاه ابنسینا» و دکتر حسین شمس مقالهای درباره «نوآوریهای بوعلیسینا در براهین اثبات وجود خدا» ارایه خواهند کرد. این همایش با خیر مقدم و سخنرانی آیتالله غیاثالدین طهمحمدی رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا درباره رساله عهد ابنسینا، شروع خواهد شد.