انجیر زرد و سیاه، میراث ماندگار مناطق کویری که به علت مقاومت در برابر کم آبی و شوری آب و همچنین به دلیل طولانی بودن زمان باردهی در استان سمنان کشت می‌شود.

در زبان سمنان این میوه بهشتی به انجیلته معروف است و برای پخته شدن به گرمای بالای ۴۰درجه نیازمند است که سمنانی ها به آن دوره زمانی انجیل پزون می گویند.
این میوه پرطرفدار علاوه بر تازه خوری در فصل تابستان،به صورت مربا و انجیر خشک در دیگر فصل خورده می شود.
گل بابا بنائیان سفید معاون باغی جهاد کشاورزی استان سمنان در این خصوص گفت:در استان سمنان بیش از ۴۷۰هکتار سطح زیر کشت انجیر است که ۳۷۰هکتار آن را درختان بارور‌ و ۹۰هکتار را نهال انجیر تشکیل می دهد.میانگین عملکرد این‌محصول در‌استان سمنان ۱۳هزار کیلوگرم در هر هکتار است و‌پیش بینی می شود از اوایل تیرماه تا اواسط آبان ماه بیش از ۴۷۰۰تن انجیر از باغ های استان سمنان برداشت شود.
گرمسار،ارادان و سمنان بیشترین سطح زیر کشت انجیر را در استان سمنان دارند.
 
 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۸:۴۱ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
دلم برای کوچه باغهای سمنان که بوی پشکل گوسفند می داد تنگ شده