آقای برزگر در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری گفت: از این تعداد ۶۲ طرح با اعتباری بیش از ۲۸۵ میلیارد تومان افتتاح و چهار طرح کلنگزنی خواهد شد که سه میلیارد و ۷۹۰میلیون تومان برای اجرای طرحهای کلنگزنی اعتبار پیشبینی شده است.
به گفته وی، از این تعداد ۳۰ طرح در حوزه آب و خاک، ۱۰ طرح تولیدات دامی، ۲۰طرح در حوزه تولیدات گیاهان و گلخانه ۲طرح در بخش صنایع است.
برزگر افزود: از هفته دولت پارسال تاکنون ۱۳۳طرح در بخشهای مختلف کشاورزی در استان افتتاح و هفت طرح کلنگ زنی شد که ۵۰۰میلیارد تومان برای طرحهای افتتاحی هزینه شده است.
بیشتر بخوانید
به گفته وی، در یکسال اخیر ۴۰۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸به ۳۰۱ طرح اشتغالزایی پرداخت شد، که بیشتر این طرحها در حوزه احداث دامداری، گلخانه، مرکز پرورش آبزیان است که پیشرفت فیزیکی بالا داشتند.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون احداث ۳۷ سردخانه با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در دست اجراست که بالای ۸۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تکمیل این طرحها، نیاز استان در حوزه انبار و سردخانه به سایر استانهای دیگر مرتفع میشود.
وی از پرداخت ۲۱۳ میلیارد تومان تسهیلات به چهار هزار و ۳۳ دامدار و تولیدکننده طیور در راستای طرح کارآمدسازی یارانهها خبر داد و گفت: این تسهیلات برای تامین نقدینگی تولیدکنندگان پرداخت شد.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان اظهار داشت:در سفر رییس جمهور به استان چهارمحال و بختیاری ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار در زیر بخش کشاورزی در قالب اعتبار بلاعوض و تملکی مصوب شد.
برزگر از تصویب سه هزار و ۱۸۰میلیاردتومان تسهیلات در سفر رییس جمهور به استان برای بخش کشاورزی خبر داد و افزود: تاکنون۲۲میلیارد تومان از اعتبارات و تسهیلات سفر به استان ابلاغ شده است که امید است، تخصیص اعتبارت سفر شدت بگیرد که زیرساختهای بخش کشاورزی تقویت شود.
وی اظهار داشت: در سیل اخیر ۶۰۹ میلیارد تومان به بخش کشاورزی، کانالهای آبیاری، جاده بین مزارع، قناتها و مزارع خسارت وارد شد.
برزگر با اشاره به اینکه سیل اخیر به دلیل اینکه در اواسط عملیات برداشت محصولات پاییزه و آبیاری و داشت محصولات بهاره بود، گفت:۳۰بیل مکانیکی و لودر در بخش کشاورزی در نظر گرفته شد و هماکنون ۷۰درصد کانالهای کشاورزی مسدودشده لایروبی شده است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان از انجام ۳۹ هزار مورد بازرسی توسط بازرسان جهادکشاورزی استان خبر داد و گفت: ۱۵هزار و ۵۶۵ پرونده تخلف به ارزش ریالی به مبلغ ۳۸۰میلیارد ریال به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
بزرگر با اشاره به ذخیره سازی کالاهای اساسی در چهارمحال و بختیاری گفت:هماکنون ذخایر شکر، روغن و آرد و کالاهای اساسی در استان در حد مطلوب است.
وی با اشاره به فعالیت ۸۴۵ نانوایی در استان گفت: ۶۷۵نانوایی استان به دستگاه کاتخوان مجهز شد که مابقی واحدهای نانوایی به دلیل مغایرت پروانه کسب، کد پستی و مشکلات بانکی موفق به نصب دستگاه کارتخوان نشدند و براساس مصوبه شورای آرد و نان تا چند هفته آینده فرصت دارند که برای تجهیز به کارتخوان اقدام کنند سهمیه آرد کاهش و یا قطع خواهد شد.
برزگر همچنین با اشاره به اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی در استان افزود: تاکنون ۱۱۴ هزار هکتار کاداستر اراضی کشاورزی انجام شده که ۸۰ هزار هکتار این میزان به اتمام رسیده و سند مالکیت صادر شده است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۳۰۰ مورد قلع و قمع ساختمانهای غیرمجاز در استان در یکسال گذشته انجام شد، گفت: بسیاری از اراضی کشاورزی در استان بدون سند هستند و با توجه به اینکه قانون اجازه خرد شدن اراضی کشاورزی را نمیداد، اما با مصوبه مجلس برای تمامی اراضی فاقد سند، سند ثبتی صار میشود.
وی اظهار داشت: در بخش کشاورزی پروژه ملی و استانی ملی شده وجود ندارد در حالی که تعدادی از طرحهای در دست اجرا در استان قابلیت ملی شدن و اخذ مجوز ماده ۲۳ را دارند، با امکانات محدود دولتی امکان تکمیل این پروژهها و زیرساختهای بخش کشاورزی وجود ندارد.
برزگر از همکاری ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در زمینه توسعه باغات دیم در استان خبر داد و گفت: از شهریور ماه امسال اجران این طرح در ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آغاز میشود و در این طرح ستاد اجرایی فرمان امام ۲۵ درصد حق بیمه کشاورز را پرداخت و تغذیه و ریز مغذیها را در اختیار کشاورزان قرار خواهد داد.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل برداشت گردو با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه هستیم، در حوزه کشاورزی میتوان اشتغال بالایی ایجاد کرد، پیشرفت فیزیکی شهرک تخصصی بادام بالای ۹۰ درصد است که پیشبینی میشود زیرساختهای این شهرک تا اواسط پاییز به اتمام برسد.