عبدالرضا عباسپور گفت: جمعیت نرمال سالمندان جامعه ۹ الی ۱۰ درصد است اما این آمار در بنیاد شهید و برای ایثارگران و جانبازان ۲۰ درصد است و تا چند سال آینده به ۵۰ درصد خواهد رسید.
او افزود: به دلیل اینکه اکنون ۲۰ درصد جامعه ایثارگری و جانبازان در سن سالمندی قرار دارند، در حال ایجاد خانه های ایثار در سراسر کشور ظرف ۲ سال آینده هستیم تا در زمینه سالمندی به ایثارگران و جانبازان خدمات رسانی کنیم. حداقل در هر استان باید یک مرکز خانه ایثار راه اندازی شود، همچنین برای اینکه مدیریت مناسبی برای درمان ایثارگران داشته باشیم هرم سلامتی را در بنیاد تعریف کردیم تا تمام نیازهای ایثارگران را پیش بینی و رفع کنیم .
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در این هرم حق پرستاری ، فیزتراپی ، آی سی یو در منزل ، افرادی که فرزندی ندارند و تک فرزندشان شهید شده نیاز به پرستار و مراقب دارند و … پیشبینی شده است. بر اساس ماده ۲۲ و ۲۶ قانون باید به افرادی که نیاز به نگهداری دارند، حق پرستاری پرداخت کنیم؛ جمعا حدود ۱۱۰ هزار نفر مشمول دریافت حق پرستاری هستند.
وی افزود: در پایش سلامت که درمانهای غیرمستقیم بنیاد است که ایثارگران بدون مراجعه به بنیاد از خدمات این مراکز درمانی استفاده میکنند ، با همکاری ۱۴۰۰ پزشک عمومی که با بنیاد در ارتباط هستند بصورت ویزیت در منزل خدمات میدهیم ، تمام جانبازان بالای ۵۰ درصد و ایثارگران تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
عباسپور گفت: سرانه هر نفر از ایثارگران ماهانه ۳۵۰ هزار تومان است اما چون ۱۶۲۰ هزار نفر تحت پوشش هستند، مبلغ ۵۷۰ میلیارد در ماه هزینه برای بنیاد دارد. تا این لحظه ۲ هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهکار هستیم.
در تامین بودجه بیمه و درمان مشکلی داریم
او تاکید کرد: به داروخانه ، بیمار و پزشک نمیتوان وعده داد. ما در تامین بودجه بیمه و درمان مشکلی داریم، تامین اعتبار بخش پزشکی بنیاد شهید باید اولویت دولت باشد. بر اساس ماده ۱۲ و ۱۳ قانون باید تمام هزینه های درمانی ایثارگران و جانبازان را تقبل کنیم؛ از سال ۷۹ به ۵۰ هزار نفر که مشکل فک و دندان به صورت مستقیم داشتند را پرداخت کردهایم ، یعنی کسانی که به فک آنها ترکش برخورد کرده است .