احمد سواری معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی فرماندار خرمشهر گفت : نظارت بر مواکب و توزیع نذورات به صورت آزاد امری ضروری و باید به صورت مستمر توسط پرسنل بهداشت انجام شود تا سلامت زائران اربعین حسینی تامین شود.
او بر توزیع آب به زائران به صورت بسته بندی تاکید و به موکب داران توصیه کرد افزون بر تذکر دادن به زائران برای رعایت بهداشت با حفظ شان آن ها در جمع آوری زباله و رعایت نظم عمومی دقت کنند و شهرداری نیز با پاکسازی منطقه از زباله ها در این راه کمک کند.
معاون سیاسی فرمانداری خرمشهر با بیان اینکه عملکرد شهرداری خرمشهر در اتلاف سگ های بینار و بیصاحب مطلوب نبوده از شرکت ها و بنگاه های اقتصادی همچون بندر و نفت خواست در زمینه اتلاف سگ های بیمار با این اداره همکاری کنند.
کریمی ، رئیس مرکز بهداشت نیز تامین امنیت و سلامت زائران در بحث اربعین را از مهم ترین اولویت ها خواند و با اشاره به اینکه فشار آب در شلمچه دارای ضعف و بدون کلر است ، فراهم سازی آب در این روزهای گرم سال را مهم ترین عامل نگرانی اعلام کرد.
او تامین تانکرها به تعداد مورد نیاز و سنجش سلامت آب آن ها را یک اقدام ضروری دانست.
آقای کریمی گفت : بیماری وبا در افغانستان، پاکستان و عراق شایع شده و همین عاملی برای اهمیت بخشی بیشتر نسبت به ایجاد مرکز قرنطینه به ویژه برای اتباع خارجی در مرز شلمچه است که در صورت مشاهده موارد بیماری به کشور مبدا بازگردانده شوند.
رضا جاوید ، رئیس اداره حفاظت از محیط زیست خرمشهر هم جمع نشدن پسماندها را عامل اصلی افزایش شمار سگ های ولگرد در شهر و ایجاد ناامنی به ویژه در مرکز شهر دانست.
محمدی ، مسئول امور کیفی آبفا خرمشهر با رد نبود کلر در آب مسیر شلمچه گفت : این ماده به میزان استاندارد در خروجی تاسیسات آب شلمچه وجود دارد و تا آخرین روستای مسیر شلمچه آب کلر دار می رسد با توجه به بعد مسافت و گرمی هوا کلر در طول مسیر تا رسیدن به پایانه مرزی از بین می رود.
به گفته او با توجه به اینکه مسیر بعد از پایانه تا مرز طولانی است تعبیه ایستگاه کلر زنی توجیهی ندارد و از سوی دیگر در محل پایانه شلمچه مخزن آب وجود دارد و پایانه ها مسئول کلر زنی به مخزن است.
مسئول امور کیفی آبفا خرمشهر گفت : اکیپ آبفا ۱۰ روز است که در مرز شلمچه مشغول شستشوی مخازن و کلرزنی به آب مواکب هستند و ای سی بالای آب در برخی مناطق ریشه در تامین از طرح آبرسانی غدیر توسط سازمان آب برق دارد.
مهدی مطور معاون خدمات شهری شهرداری خرمشهر از اتلاف یک هزار و ۱۱۳ قلاده سگ ولگرد در پنج ماهه امسال خبر داد و گفت : حوزه کاری شهرداری تا روستای سرحانیه است و مسیر شلمچه را شامل نمی شود.
موسوی مدیر بهداشت سازمان منطقه آزاد اروند مشکل سگ های ولگرد را نبود طرح اصولی برای رفع مشکل دانست و منطقه آزاد به سهم خود زمینی به مساحت پنج هکتار برای ساماندهی سگ های بی صاحب اختصاص داده و ۲۰۰ میلیون پرداخت کرده اما نمود آن مشاهده نشده است و ارگان های زیادی باید ورود کنند اما متولی اصلی شهرداری است .