تحلیل شهاب سنگ‌های ماه نشان می‌دهد که برخی عناصر موجود در ماه و زمین بسیار شبیه به هم هستند.

تقریباً ۴.۵ میلیارد سال پیش، یک نسخه اولیه از زمین پوشیده از گدازه مذاب به دور خورشید چرخید. زمین که در آن زمان به سختی به وجود آمده بود، در یک رویداد انفجاری توسط یک جسم کوچکتر به اندازه مریخ، به نام تیا، برخورد کرد. تیا در اثر برخورد تکه تکه شد، در حالی که تکه عظیمی از زمین به فضا فرستاده شد. تحقیقاتی به تازگی با استفاده از این فرضیه شکل گرفته است که این تحقیق در مجله Science Advances منتشر شده است.

به گزارش wired، کشش گرانشی، توده‌ی جدا شده را در مدار زمین نگه داشت. در یک بازه زمانی شگفت‌آور کوتاه، شاید کمتر از ۱۰۰ سال، برخی از آن مواد به هم چسبیدند و ماه را تشکیل دادند. این ایده یکی از نظریه‌های محبوب در ارتباط با منشاء پیدایش ماه است. با این حال، اکنون شواهد تازه‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد ماه واقعاً از بقایای این برخورد کیهانی میلیارد‌ها سال پیش ایجاد شده است. کشف گاز‌های خاصی در داخل ماه از این ایده پشتیبانی می‌کند.

پاتریزیا ویل در حین تکمیل دکترای خود در موسسه فناوری فدرال سوئیس (ETH) در زوریخ، شش شهاب سنگ ماه را که توسط ناسا از قطب جنوب در اوایل دهه ۲۰۰۰ بازیابی شده بود، مطالعه کرد. او و همکارانش در این سنگ‌ها به منشا‌هایی از هلیوم و نئون رسیدند که در گوی‌های شیشه‌ای کوچک قرار داشتند. باید اشاره کرد که این گوی‌ها در فوران‌های آتشفشانی سطح ماه بر اثر بالا آمدن ماگما شکل گرفتنه اند.

ماه و زمین

ویل می‌گوید: این گاز‌ها که به دلیل واکنش نسبتاً غیرفعال به عنوان گاز‌های نجیب شناخته می‌شوند، به نظر می‌رسد از زمین منشأ گرفته‌اند و احتمالاً ماه این ویژگی را از زمین به ارث دارد. سنگ‌های قمری شباهت قابل توجهی به سنگ‌های زمین نشان می‌دهند که این موضوع نشان دهنده یک منشاء مشترک است. با این حال، تفاوت‌های کلیدی نیز در این میان وجود دارد به طور مثال سنگ‌های قمری نسخه سبک‌تری از کلر دارند.

سوجو موخوپادیای، ژئوشیمیدان از دانشگاه کالیفرنیا، که در این مطالعه حضور نداشته است می‌گوید: «ما کاملاً موافق با این فرضیه هستیم و این فرضیه هنوز بهترین فرضیه روی میز است.» ویل و همکاران او با استفاده از طیف‌سنج جرمی پیشرفته در آزمایشگاه گاز نجیب ETH زوریخ به کشفیات فوق رسیدند. این ابزار ازطریق اندازه‌گیری وزن مولکول‌های مستقل، محتوای یک ماده‌ی شیمیایی را آشکار می‌کند.


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
تکامل و وجود اتفاقی مستندترین دلیل حیات وکیهان است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
بله کاملا درسته، بخش کوچکی از شیراز بوده که کنده شده و به آسمون رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
حالا من یه سوال دارم.
هرکی این رو درست جواب بده، صد ملیارد دولار بهش میدم + مالکیت یک جزیره در هاوایی.

چرا اجرام آسمان، کروی هستند؟ آیا می توانست چند ضلعی یا نامنظم باشند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۲ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
چون سطح کمتری رو اشغال میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۱۸ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
صد میلیارد دلار داشتی اینجا نمی چرخیدی
Iran (Islamic Republic of)
Bmr
۰۵:۲۷ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
دقیقا همین سوآل رومن چندشب پیش توذهنم داشتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
اجسام کروی حداقل انرژی رو مصرف میکنند و اجرام آسمانی هم بدنبال حداقل مصرف انرژی و حداکثر پایداری هستند که فقط توسط اجسام کروی حاصل میشه حالا پول منو کی میدی این پولا خوردن نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
تا الان هیچ کدومتون درست نگفتید!
شما همگی مزیت کروی بودن رو گفتید. سوال من این بود که چرا کروی شدن؟ علت کروی شدنشون چی هست؟
آخرین اخبار