پزشکان، کسانی هستند که با تمام وجود به بیماران خود رسیدگی میکنند. این افراد با تلاشها و از جان گذشتگیهای خود به افراد بسیاری کمک میکنند، از این رو برای سپاس از کادر درمان به معرفی چند نمونه از فیلمها با محوریت پزشکی پرداخته ایم که در ادامه این مطلب در اختیار شما قرار گرفته است.
کیمیا
فیلم کیمیا به کارگردانی احمدرضا درویش، محصول سال ۱۳۷۳ است. این فیلم نشان میدهد؛ سالهای دفاع مقدس علاوه بر رنج و مشقتی که برای کادر درمان درکنار سایر اقشار جامعه داشت، گاه داستانها و وقایع دراماتیکی را نیز برای پزشکان و پرستاران رقم میزد. فیلم کیمیا با نگاهی متفاوت به زندگی یک زن پزشک در روزهای جنگ و پس از آن میپردازد.
بیتا فرهی بازیگر این فیلم در نقش شکوه، جراحی است که در روزهای اوج هجوم نیروهای بعثی به شهرهای جنوبی در یک بیمارستان مشغول معالجه بیماران و جانبازان است. او پس از از مرگ مادری که تازه فرزندش به دنیا آمده، مجبور میشود جان خود را به خطر بیندازد تا نوزاد را نجات دهد. در سکانسهای ابتدایی این فیلم شرایط سخت کار پزشکان زیر بمباران دشمن را به تصویر کشیده، بسیار تاثیرگذار است. همچنین در صحنههای این فیلم، بخش کوچکی از سختیهای کادر درمان و پزشکان، در روزهای جنگ و دفاع مقدس به نمایش درآمده است...
سرزمین خورشید
فیلم سرزمین خورشید به کارگردانی احمدرضا درویش، محصول سال ۱۳۷۵ است. احمدرضا درویش پس از ساخت فیلم کیمیا، دوباره سراغ ساخت فیلمی درباره دفاع مقدس با محوریت یک پزشک از جان گذشته رفت. درویش که در اثر قبلی خود با خسرو شکیبایی در نقش پدر کیمیا همکاری کرده بود، اینبار او را به عنوان نقش اصلی فیلم جدید خود انتخاب کرد.
خسرو شکیبایی با قرار گرفتن در قالب شخصیت دکتر کسری در فیلم سرزمین خورشید، تصویر ماندگاری از پزشکان متعهد دوران دفاع مقدس را به نمایش گذاشت. این فیلم راوی تلاش پزشکی است که با یک آمبولانس باید چند جنگزده را به خارج از خرمشهر منتقل کند. این انتقال با خطرهای بسیاری همراه است و همین قدم برداشتن در این راه پرحادثه، مسیر اصلی داستان این فیلم را تشکیل میدهد...
مرد بارانی
مرد بارانی به کارگردانی ابولحسن داودی، محصول سال ۱۳۷۸ است. ابولحسن داودی همراه با داود میرباقری فیلمنامهای درباره تلاشهای شبانهروزی یک پزشک به نام هادی بارانی نوشتند که در راه کشف داروی سرطان است. در این فیلم دکتر بارانی نماد پزشکان متعهدی است که تا نیمههای شب برای مداوای بیماران خود در مطب میمانند و بی هیچ چشم داشتی تنها به بهبود آنها میاندیشند...
خانهای روی آب
خانهای روی آب به کارگردانی بهمن فرمانآرا، محصول سال ۱۳۸۰ است. موضوع این فیلم درباره مرگ است. بهمن فرمانآرا که پیش از این «بوی کافور عطر یاس» را ساخته بود با فیلم «خانهای روی آب» سراغ پزشکی رفت که در زندگی کثیفی از نظر گستردگی روابط غرق شده است.
این فیلم پر از صحنههای استعاری درباره مرگ و زندگی است. تلاشهای رضا کیانیان در این فیلم برای رسیدن به نقش دکتر سپیدبخت، تصویر این پزشک را در سینمای ایران ماندگار کرد و دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای کیانیان به همراه داشت.
خیلی دور خیلی نزدیک
خیلی دور خیلی نزدیک به کارگردانی رضا میرکریمی، محصول سال ۱۳۸۳ است. در این فیلم یک پزشک جراح مغز و اعصاب آنقدر در کار خود غرق شده که از خانواده و مخصوصا پسر نوجوان خود غافل است. او زمانی به خود میآید که متوجه وجود تومور بدخیمی در مغز فرزندش میشود. برای رسیدن به پسرش و گفتن حقیقت ماجرا مجبور میشود ساعتها در دل کویر براند...
رییس
رییس به کارگردانی مسعود کیمیایی، محصول سال ۱۳۸۵ است که مرحوم خسرو شکیبایی در این فیلم هنرنمایی میکند. در کارنامه کاری مرحوم خسرو شکیبایی دو نقش پزشک وجود دارد. یکی دکتر کسری در فیلم «سرزمین خورشید» و دیگری نقش کوتاه دکتر در فیلم «رییس» مسعود کیمیایی که تفاوتی بسیار زیاد باهم دارند. اولی نماد یک پزشک متعهد و مجاهد است و دومی یک دکتر قدیمی که در گوشهی خانه خود به طبابت بیماران آشنا میپردازد و حوصلهای برای درگیر شدن با ماجراهای گوناگون را ندارد...
دعوت
فیلم دعوت به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، محصول سال ۱۳۸۷ است. فیلم «دعوت» درباره زنانی است که خبر بارداری در شرایط غیر متعارفی به آنها میرسید و تصمیم به سقط جنین خود میگیرد. در تمام اپیزودهای این فیلم پزشک متخصص زنانی حضور داشت که کتایون ریاحی بازی در این نقش را برعهده گرفته بود.
اما در این میان یکی از اپیزودها نیز مستقیما درباره زندگی خصوصی خود این پزشک بود. صبر و مهربانی این پزشک در تقابل با بیماران خود و لطمه روحی بزرگی در زندگی خصوصی میبیند، تصویر پزشک فیلم «دعوت» را ماندگار کرده است.
روزهای زندگی
روزهای زندگی به کارگردانی پرویز شیخطادی، محصول سال ۱۳۹۰ است. تاریخ دفاع مقدس پر از داستانهایی است که راوی زندگی زوجهایی بوده که سالها از زندگی مشترک خود را وقف جنگ و جبههها کردهاند. فیلم «روزهای زندگی» هم بر همین خط داستانی استوار است. امیرعلی و همسرش یک زوج پزشک هستند که سالها در بیمارستانهای صحرایی در خطوط مقدم جنگ مشغول مداوای جانبازان و رزمندهها بودهاند.
بدون تاریخ بدون امضا
فیلم بدون تاریخ بدون امضا به کارگردانی وحید جلیلوند، محصول سال ۱۳۹۵ است. وجدان پزشکی از آن موضوعات بسیار مهم است که به واسطهی آن یک دکتر میتواند نقش موثری در زندگی و سرنوشت بیماران خود داشته باشد. در این فیلم پزشکی به نام کاوه نریمان که در پزشکی قانونی کار میکند، با یک خانواده تصادف میکند، اما به ظاهر هیچ کدام در این حادثه صدمهای نمیبینند. اما روز بعد جسد فرزند همان خانواده روی تخت کالبد شکافی جلوی دکتر نریمان قرار میگیرد...
دلیل مرگ پسر بچه چیزی جز تصادف است، اما در نهایت وجدان پزشکی، کاوه نریمان را به سمتی میکشاند که اعترافات متفاوتی را در پرونده درج کند. امیر آقایی بازیگر نقش اصلی این فیلم با گریمی متفاوت تقابل میان واقعیت و وجدان را به خوبی نمایش داده و برای بازی در این نقش کاندید دریافت سیمرغ از جشنواره فیلم فجر نیز بود.