استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به تولید وسیع انواع محصولات پر آب‌بر مانند گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، ذرت، چغندرقند و پیاز در استان گفت : کرمانشاه تبدیل به تولید محصولات پرآب‌بر سایر استان‌ها شده و این در حالی است که کشاورزان اجازه کشت این محصولات را در استان خود ندارند.

دانیال کهریزی استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت : کشاورزان استان‌هایی مانند قزوین، همدان، اصفهان و کرمان اجازه کشت محصولات پر آب‌بر در استان خود را ندارند، آن وقت با اجاره زمین‌های زراعی استان کرمانشاه محصولات پرآب کشت می‌کنند و آب را با تولید محصولات مجازی به استان خود و دیگر استان‌ها صادر می‌نمایند.

وی تشریح کرد: برای به ثمر رسیدن یک کیلوگرم گوجه فرنگی معادل ۳۰۰ لیتر آب لازم است، بنابراین برای یک تن، ۳۰۰ هزار لیتر آب مصرف می‌شود، آن وقت براحتی تن، تن این محصول را که همان آب پر ارزش و حیاتی استان ماست برای چندر غاز صادر می‌کنند و این گونه دشت‌های کشاورزی پر آب کرمانشاه با بحران بی آبی روبرو شدند و زمین‌های زراعی در حال نابودی شدن هستند.

کهریزی با اشاره به خشک شدن سراب‌های بزرگ استان کرمانشاه مانند سراب نیلوفر و هشیلان و دیگر چشمه‌ها گفت: اگر خوب به اطراف این سراب‌ها بنگرید، می‌بینید چطور فواره‌های آب پاش کشاورزان برای تولید ذرت و چغندر قند، سیب زمینی و در راستای منافع عده‌ای انگشت شمار که معمولا باز است و آب را از دل زمین و سفره‌های زیر زمینی بیرون می‌کشند و باعث خشک شدن سراب‌ها شدند .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.