امروز چهارشنبه (۲ سنبله/شهریور) اداره ملی ادویه و غذا کنفرانسی را پیرامون کیفیت و مصونیت دوا و غذا با حضور جمعی از واردکنندگان دوا(دارو) و غذا و نمایندگان سازمان های بین المللی برگزار کرد.
عبدالباری عمر، رئیس عمومی اداره ملی ادویه و غذا گفت: اداره ملی دوا و غذا تازه تشکیل است و در گذشته تاجران دوا و غذا امنیت نداشتند حالا امنیت همه آنها تأمين می شود.
رئیس عمومی اداره ادویه و غذا گفت که تمامی افغانستانی ها باید از غذا و دوای با کیفیت استفاده کنند و این اداره تولیدات، واردات و عرضه دوا و غذا را نظارت و کنترل می کند.
عبدالباری عمر همچنین گفت که اگر تاجران فابریکه دوا و غذا می سازند یا دواخانه می خواهند فعالیت کنند، باید جواز از فعالیت از اداره ادویه و غذا داشته باشند.
عبدالباری عمر همچنین گفت که ۶۰ درصد شهروندان افغانستان مصونیت غذایی دارند که برای ۱۰۰ درصد شدن این آمار کار زیادی نیاز است.
رئیس عمومی اداره ادویه و غذا گفت که ۵۱ شرکت دواسازی ثبت اداره ادویه و غذا است که ۴ فابریکه تولیدات دوا جوازهای فعالیتشان را تازه از این اداره گرفته اند.
رئیس عمومی اداره ادویه و غذا با بیان اینکه از طریق ۸ بندر به افغانستان دوا وارد می شود گفت: تیم های اداره ادویه و غذا در بندر چهای کشور ادویه را از لحاظ کیفیت چک و ارزیابی می کنند.
عبدالباری عمر گفت که در سه ماه گذشته ۵۴۶ کانتینر دوا وارد کشور شده است و یکی از عوامل اصلی گسترش مریضی در افغانستان واردات دواهای بی کیفیت است.
لیو دیپنگ، نماینده سازمان جهانی صحت هم گفت: دواهای بی کیفیت مصون نیست و باعث مرگ افراد می شود. تولید دوا و غذا از خود قوانین جهانی دارد.
نماینده سازمان جهانی صحت گفت که سازمان جهانی صحت با افغانستان در عرصه بهداشت متحد است که هدف از حمایت و همکاری بخاطر تولیدات دوا های با کیفیت را دارد.
در دوران حکومت پیشین اداره ملی ادویه و غذا فعالیت داشته که پس از استقرار طالبان در کشور با گذشت یک سال دوباره این اداره فعالیت های خود را آغاز کرده است.