فتح الله ابوعلی ضمن تبریک هفته دولت و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت، شهیدان رجایی و باهنر گفت: هفته دولت فرصتی گرانبها برای تشریح و اطلاع رسانی اقدامات دولت مردمی در عرصه رشد و توسعه شیلات خوزستان در نخستین سال فعالیت خود است و ما به عنوان خدمتگزار مردم شریف خوزستان در راستای آگاهی بخشی، امیدآفرینی و ارتقا سطح کیفی خدمات به آبزی پروران و صیادان و بیان گزارشهای صادقانه اهتمام ویژهای داریم.
او هدفگذاری شیلات خوزستان بر روی تولید یک میلیون تن از آبزیان در یک بازه زمانی ۷ ساله (طرح شهید قاسم سلیمانی) را یکی از مهمترین چشم اندازهای اداره کل طی یک سال اخیر خواند و گفت: این طرح در حالی برنامه ریزی شده که استان با تولید بیش از ۱۳۶ هزار تن محصولات شیلاتی هم اکنون در جایگاه سوم در سطح کشور قرار دارد و علیرغم کمبود منابع آبی و خشکسالی بوجود آمده از رتبه دوم آبزی پروری برخوردار است.
آقای ابوعلی نامگذاری شعار امسال از سوی رهبر انقلاب با نام «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» را نشان از اهمیت اشتغال و تولید مبتنی بر دانش دانست که به عنوان نقشه راه تولید و اشتغال کشور در سال ۱۴۰۰ طراحی شده و در جهت تحقق این امر با همت پژوهشگران پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور به بیوتکنیک مولدسازی و تکثیر ماهی باس دریایی در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ دستیابی پیدا کردیم.
رهاسازی ۱۶ میلیون و ۳۶ هزار قطعه بچه ماهی در منابع آبی خوزستان
مدیر کل شیلات خوزستان، دستیابی به تکثیر مصنوعی ماهیان بومی با استفاده از فناوری داخلی در خوزستان را از دیگر دستاوردهای مهم این مجموعه دانست و یادآور شد که با هدف بازسازی ذخایر آبزیان و حفظ ذخایر ماهیان با ارزش ژنتیکی بومی در منابع آبی، ۱۶ میلیون و ۳۶ هزار قطعه بچه ماهی در منابع آبی استان خوزستان رهاسازی شد که موجب افزایش تولید، بهبود اکوسیستم آبی، ایجاد اشتغال پایدار برای افراد بومی و ارتقا معیشت آنها، رونق صنعت گردشگری، ماهیگیری تفریحی و جلوگیری از مهاجرت افراد محلی به شهرها میشود.
این مقام مسئول بابیان اینکه تولید میگو در سطح استان خوزستان از ۲۷۲ تن در سال ۹۹ با رشد ۳ برابری به ۸۰۲ تن در سال ۱۴۰۰ رسیده است تصریح کرد: میزان لارو ذخیره سازی شده در مزارع پرورش میگو از ۵۴ میلیون و ۲۸۰ هزار قطعه در سال ۱۴۰۰ به ۹۸ میلیون قطعه و به عبارتی ۸۱ درصد رشد داشته است.
رتبه اول خوزستان در معرفی فعالان شیلاتی جهت دریافت تسهیلات بانکی
مدیرکل شیلات خوزستان از کسب رتبه اول خوزستان در معرفی فعالان شیلاتی جهت دریافت تسهیلات بانکی ۲ هزار و ۲۵۹ میلیارد ریالی از محل بند الف تبصره ۱۸ خبر داد و بیان کرد: جلسات و بازدیدهای کارشناسان اداره کل و ناظران بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) برای ایجاد اشتغال خُرد و روستایی در خوزستان و به منظور ارائه تسهیلات و حمایت از طرحهای آبزی پروری و صیادی به ویژه در مناطق کم برخوردار استان در حال اجراست.
ابوعلی از افتتاح ۲ پروژه عمرانی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: مجتمع ۳۹۵ هکتاری پرورش میگوی هندیجان و طرح پرورش متراکم ماهی در بخش تشان شهرستان بهبهان به زودی وارد مدار تولید خواهند شد.
به گفته این مقام مسئول برداشت ۱۱۰ تن میگو به صورت پایلوت در استخرهای پرورش میگو با استفاده از آبهای نامتعارف در خرمشهر و همچنین تولید ۱۰۰ تن ماهی قزل آلای رنگین کمان در استخرهای خاکی تعدادی از شهرستانها برای اولین بار در استان اجرایی شده است.
مدیر کل شیلات خوزستان در ادامه عنوان کرد: مجوز پرورش ۵۰۰ تن ماهی در قفس در آبهای ساحلی خوزستان پس از مدتها پیگیری صادر شده است و امیدواریم نیمه دوم سال جاری قفسها در عرصه دریا مستقر شوند.
۱۹ کیلوگرم، سرانه مصرف انواع آبزیان در استان خوزستان
ابوعلی میزان سرانه مصرف انواع آبزیان در استان خوزستان را ۱۹ کیلوگرم و میزان صادرات آبزیان را ۲۱ هزار و ۷۰۰ تن اعلام کرد و گفت: ۳ جشنواره طبخ آبزیان با تاکید بر مصرف آبزیان پرورشی استان (ماهیان گرمابی)، ترویج فرهنگ مصرف آبزیان و بالا بردن بردن سرانه مصرف برگزار شده است و در سایر شهرستانها نیز ادامه دارد.
وی به ۵ تفاهم نامه ۲ جانبه و ۳ جانبه با موسسات آموزشی، مالی و دستگاههای اجرایی اشاره نمود و گفت: تاکنون به نتایج ارزشمندی در زمینههای علمی، پژوهشی و ارائه تسهیلات در تکمیل طرحهای شیلاتی نیمه تمام دست پیدا کردیم.
مدیر کل شیلات خوزستان در بخش دیگری از سخنانش استحصال آبزیان دریایی استان را بیش از ۵۱ هزار تن اعلام کرد و مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه صید و صیادی را سرشماری شناورهای صیادی فاقد هویت در خوزستان، استقرار ۱۴۰ زیستگاه مصنوعی در صیدگاههای خوزستان جهت بازسازی ذخایر دریا و جلوگیری از صید بی رویه، بهره برداری از فاز اول بندر صیادی آبادان، انجام مطالعات مکان یابی بندر صیادی جزیره مینو و پیگیری تامین اعتبار این طرح، صدور ۵۰ هزار فقره مجوز صید برای شناورهای لنج و قایق مجاز برشمرد.
ابوعلی در رابطه با اقدامات انجام شده در راستای حفاظت و بهره برداری پایدار از ذخایر آبزیان اظهار کرد: در سال گذشته یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات خوزستان موفق به توقیف ۲۷۶ فروند شناور صیادی متخلف در صیدگاههای خوزستان و مصادره ۱۷۳ دستگاه ادوات صیدغیرمجاز و کشف ۵۵ تن انواع آبزیان از شناورهای متخلف شده است.
وی در پایان با اشاره به روند جذب اعتبارات دولتی در جهت توسعه صنعت شیلات استان از رشد ۳۷۲ درصدی تخصیص میزان اعتبارات عمرانی اداره کل شیلات خوزستان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ خبر داد و گفت: این مبالغ از ۱۲۰ میلیارد ریال به ۵۶۶ میلیارد ریال رسیده است.