لیلی رنجبر گفت: از ویژگیهایی که باعث شده این غذا ثبت ملی شود، این است که علاوه بر قدمت ۳۰۰ ساله خود، همچنان استفاده میشود و با اقلیم، فرهنگ و مزاج مردم این دیار سازگاری دارد.
او گفت: به علت اینکه این غذا بسیار انرژی زا بوده و مواد تشکیل دهنده آن طبیعت گرمی داشته، در گذشته بیشتر برای خانمهای باردار تهیه میشده است.
رنجبر گفت: مواد تشکیل دهنده آن زیره سیاه، زیره سبز، رازیانه، میتخم، ترخون، گشنیز، مرزنجوش، آرد و روغن حیوانی است که اینها همه شیرافزا و کنترل کننده بلغم بدن است.
به گفته او درحال حاضر بیش از ۱۰ نوع غذا و خوراک از بافق اط جمله آبگوشت عدس سیاه، آش بارانو، آش کدی، کماچ بافقی و... به ثبت ملی رسیده است که این نشاندهنده اصالت و فرهنگ غنی مردم بافق است.
جمالی کارشناس تغذیه میگوید: این قتق در عین حال که ساده است و روش پخت آسانی دارد، یک غذای کامل محسوب میشود و آرد گندم موجود در این غذا، به دلیل دارا بودن کربوهیدرات و نشاسته، تأمین کننده انرژی برای بدن است.
او گفت: با وجود سبزیجاتی که در آن استفاده میشود، طبع گرمی دارد و برای سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از نفخ معده مفید است.
به گفته جمالی این غذا به دلیل هضم آسانی که دارد مناسب برای تمامی گروههای سنی است و برای ضعف بدن بسیار مقوی است.