مجید تخت روانچی دیپلمات نام آشنای جمهوری اسلامی ایران تا ساعاتی دیگر نیویورک را ترک می کند تا "امیرسعید ایروانی" دیگر دیپلمات ارشد و توانمند ایرانی جانشین او در نمایندگی ایران در سازمان ملل شود.
مجید تخت روانچی از دیپلماتهای ایرانی حاضر در مذاکرات با گروه ۵+۱ بوده است، و سابقه نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد را در کارنامه خود دارد.
کارداری سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد در سالهای ۷۷ تا ۸۰ و همچنین معاونت شورای عالی امنیت ملی در دوران ریاست دریابان شمخانی از جمله مهمترین بخشهای کارنامه سیاسی این دیپلمات کشورمان است.
تختروانچی در مراسم خداحافظی با دیپلماتهای ایرانی در محل نمایندگی ایران در سازمان ملل، جانشین خود "امیرسعید ایروانی" را دیپلماتی توانمند و بسیار خوش اخلاق توصیف کرد و گفت: با آقای ایروانی در دوران تصدی سمتهای مختلف، ارتباط کاری نزدیکی داشتهام و او از دوستان بسیار خوب و صمیمی، خوش اخلاق و توانمند است.
تخت روانچی، دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل را نیز توانمند و فعال توصیف کرد و افزود: هر یک از دیپلماتهای کشورمان در این نمایندگی، در حوزههای کاری خود از هیچ تلاشی برای کشور فروگذار نکرده و برای خدمت به مردم عزیز ایران و رضای خداوند متعال همواره تمام توان خود را به کار گرفتهاند.
او روابط میان دیپلماتهای ایرانی در نمایندگی ایران در سازمان ملل و نیز میان خانوادههای آنان را در شرایط سخت کاری و دور از وطن، دوستانه و صمیمانه توصیف کرد و با قدردانی از همه دیپلماتهایی که طی دوره تصدی سفارتش با او همکاری داشتند، برای سفیر و نماینده دائم جدید ایران در سازمان ملل و دیگر دیپلماتهای ایرانی آرزوی توفیق و خدمت به ملت عزیز ایران را کرد.
تخت روانچی با یادآوری شرایط اقتصادی کشور و ملت بزرگ ایران اظهار داشت: باید در عین سختیهایی که در ماموریت و زندگی در خارج از کشور داریم، همواره فراموش نکنیم که نماینده مردم و ملتی هستیم که باید در جهت ارتقای نام جمهوری اسلامی ایران و کمک به کاهش فشارها بر مردم عزیزمان تلاش کنیم.
او دوره مسئولیت خود را توفیقی الهی و سختترین لحظات کاری خود را دوره تحرکات آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران برای بازگرداندن تحریمها دانست و تصریح کرد: سختترین لحظات این دوره کاری، زمانی بود که آمریکا تلاش داشت تحریمها علیه ایران را بازگرداند و بحث مکانیسم ماشه و تحریم تسلیحاتی مطرح بود.
تخت روانچی با بیان اینکه در آن زمان، آخرین بار، آمریکاییها در مجمع عمومی سازمان ملل شکست خوردند، افزود: آن دوران، واقعا دوران سختی بود و خدا را شاکرم به یاری او و با کمک همکارانم در حد توان در این عرصه تلاش کردیم.
دیپلمات ارشد ایران از همه دیپلماتهایی که در آن روزهای سخت تلاش کردند، قدردانی و بر ضرورت ارتباط میان دیپلماتها و رسانهها تاکید کرد و این ارتباط را لازمه تحلیلهای واقع بینانه و اطلاع رسانی صحیح و دقیق برشمرد.
در مراسم خداحافظی تخت روانچی، برخی دیپلماتها به بیان خاطرات خود از همکاری با او و ویژگیهای شخصیتی وی پرداختند. یکی از دیپلماتهای ارشد ایران، تعامل سازنده با سفرا و مسئولان سازمان ملل و در عین حال ایستادگی و پافشاری بر سر مواضع و خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران و نیز منافع ملی را از ویژگیهای او بیان کرد.
یکی دیگر از دیپلماتهای ارشد ایران با بیان خاطراتی از دیدارهایی که به همراه تخت روانچی با سفرای دیگر کشورها داشت، گفت که او همواره طرف مشورت سفرای دیگر در موضوعاتی مختلف از جمله سوریه بود.
وی درباره دیدار خداحافظی تخت روانچی با آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل نیز گفت: دبیرکل سازمان ملل در این مراسم اظهار داشت که شما نمایندگی کشوری را برعهده داشتید که در عین حال که در مواضع و اصول خود پا برجا و استوار بودید، تعامل سازندهای با سازمان ملل داشتید.
وی افزود: گوترش از سفیر ایران در سازمان ملل به دلیل تقویت چندجانبه گرایی و نیز روحیه همکاری و تعامل سازنده در عین ایستادگی بر مواضع جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.
"امیر سعید ایروانی" سفیر و نماینده دائم جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک پیش از این، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی و معاون سیاست خارجی و امنیت بین المللی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و نیز کاردار ایران در عراق بود.