دکتر فاطمه ترکماناسدی گفت: بویژه آب چاههایی که حتی میتواند خانگی هم باشد، آلودگی میکروبی بالایی دارند و قابل شرب نیستند.
او گفت:اگر استفاده از این آبها ضروری است این آبها را بجوشانید و یک تا سه دقیقه در حالت جوش بماند سپس اجازه دهید سرد شود و بعد برای مصرف خوراکی و به ویژه شرب استفاده شود.
به گفته رئیس مرکز بهداشت استان همدان با توجه به کمبود آب و اُفت رعایت اصول بهداشتی و همزمانی با فصل تابستان ، احتمال بروز بیماریهای گوارشی و اسهالی وجود دارد بنابراین درخواست داریم اصول بهداشتی را رعایت کنید تا دچار عوارض عفونتهای گوارشی یا بیماریهای خاص عفونی این فصل نشوید.
ترکمان اسدی گفت:برای ذخیره آب لازم است از ظروف تمیز دربدار استفاده شود و مجهز به شیر تخلیه باشد تا در مسیر جابجایی آب مصرفی، آلوده نشود.
او شستشوی مداوم دستها را ضروری خواند و گفت: در این فصل و شرایط محدودیت آب، سلامت دستها و پاک بودن آن در حین جابجایی و روند ذخیرهسازی آب بسیار مهم است که یک موقع با دستهای آلوده آب ذخیره شده آلوده نشود در ضمن ظرفی که برای ذخیرهسازی آب استفاده شده باید بعد از اتمام، آب باقیمانده خالی، ظرف خشک و مجدداً درب آن بسته شود.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان گفت: با وجود اینکه آبی که در سامانه لولهکشی شهری برقرار میشود، از نظر سلامت معیارهای مختلف آن چون میزان کلر، آلودگی میکروبی، املاح و کدورت به دقت پایش میشود اما به علت وقفههای طولانی که در داخل مسیر وجود دارد، گاهی ممکن است بعد از اینکه شیر را باز میکنید و آب در منازل برقرار میشود، کدورتی در آب ملاحظه کنید بنابراین اجازه دهید این آب اولی که کدر است، برای موارد غیرقابل اهمیت استفاده شود و بعد از اینکه آب جریان یافت و شفافتر شد، برای مصارف مهمتر مصرف شود.
ترکمان اسدی افزود: آب کدر توسط مرکز بهداشت آزمایش شده است، کدورت آب به معنای آلودگی میکروبی آب نیست و در تستهایی که بر روی آبهای کدر انجام دادیم، آلودگی میکروبی مشاهده نشده اما در کل در چنین شرایط کمآبی توصیه میشود آبهایی که برای شرب مورد استفاده قرار میگیرد اگر مقدور است از بطریهای آب معدنی باشد یا اگر چنین امکانی وجود ندارد، با جوشاندن آب مصرفی قابل شرب تأمین شود.
او به مردم اطمینان داد که تمام تانکرهای ثابت و سیاری که در توزیع آب در سطح شهرستان فعال هستند، هم خود تانکر از نظر شستشو و گندزدایی به دقت رصد میشود و هم آب داخل تانکرها از نظر سلامت آب و شاخصهای استانداردی که باید داشته باشد، دقیقاً مورد پایش قرار میگیرد.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان گفت: پس از اینکه مطمئن شدیم تک تک تانکرها چک شدهاند، در محل تپه حاج عنایت پلمب میشوند و تا محل توزیع نهایی پلمب باز نمیشود. پس از نظر اینکه محتویات داخل تانکر چک میشود خیال مردم عزیزمان راحت باشد که تک تک تانکرها اجاره خروج از تپه حاج عنایت را ندارند مگر اینکه توسط شرکت آبفا و معاونت بهداشتی، سلامت آب تأیید شود، دو امضاء بخورد و بعد اجازه خروج تانکرها داده شود در ضمن تمام تانکرها شناسنامهدارهستند و به دقت رصد میشوند.
منبع ایسنا