امین سمیعی کارشناس مسئول بیماری سل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مراکز سطح یک خدمات ابتدایی و سرپایی را به بیماران ارائه می دهند، گفت: سرعت انتقال این بیماری بالاست از این رو به منظور در دسترس بودن خدمات تشخیصی و درمانی، این اقدامات به صورت رایگان در تمام سطوح بهداشتی سطح یک در دسترس عموم مردم قرار می گیرد.
او با بیان اینکه بیماری سل یک بیماری واگیردار عفونی است، افزود: ابتلا به دیابت، سوءتغذیه، ابتلا به HIV، مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، جراحی سنگین، سابقه تماس با بیمار مبتلا به سل در ۲ تا ۱۰ سال گذشته، بیماران کلیوی، مصرف دخانیات و افزایش سن از جمله عوامل افزایش بدحالی و یا ابتلا به بیماری سل است.
دکتر سمیعی با اشاره به اینکه این میکروب در فضای بسته اتاق برای مدت طولانی در هوا باقی می ماند و می تواند دیگران را آلوده کند، گفت: سرفه بیش از دو هفته، وجود خلط، کاهش وزن، عرق شبانه و تب طولانی مدت از جمله علائم این بیماری است.
کارشناس مسوول بیماری سل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: پس از تشخیص بیماری در صورتی که بیمار داروی خود را به صورت مرتب مصرف کند، پس از ۱۴ روز خطر سرایت بیماری به دیگران بسیار کاهش می یابد.