سردار عباس نیلفروشان روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مرز رسمی خسروی و زیرساختهای موجود برای عزیمت زائران به عراق، افزود: امنیت خوبی با تلاش مرزداران انتظامی و جان برکفان سپاه و ارتش برقرار شده و اشراف اطلاعاتی در آنسوی مرزها برقرار شده و تحرکات نیز به صورت همیشگی رصد میشود.
وی اظهار داشت: از نظر پشتیبانی و استقرار موکبها و موضوع امنیت هم اکنون شرایط بسیار خوبی در مرز خسروی حاکم است و تمام ساختارهای امنیتی در گذرگاهها در موضوع پشتیبانی و خطوط از قبل تعیین شده برای خدمات رسانی به زائران اربعین در حال آماده باش هستند.
در این بازدید سردار «محمد نظر عظیمی» فرمانده قرارگاه نجف اشرف نیروی زمینی سپاه، سردار «قدرت الله احمدی پور» فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید «دکامی» و رییس ستاد مدیریت و سامان دهی زائران اربعین حسینی، معاون عملیات ستاد کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وی را همراهی کردند.
معاون عملیات سپاه پاسداران: امنیت بسیار خوبی برای تردد زائران در مرز خسروی فراهم است
خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی د ر شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت میگرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب میکنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.