رئیس مرکز مشاوره و مددکاری آرامش پلیس کرمان گفت: والدین سمی خواسته یا ناخواسته با اتخاذ سبک‌های نادرست تربیتی به فرزندان خود آسیب می‌رسانند.

سرهنگ مهدیه کارگر گفت: والدین سمی در اصطلاح به والدینی گفته می‌شود که خواسته یا ناخواسته با اتخاذ سبک‌های نادرست تربیتی به فرزندان خود آسیب می‌رسانند و در دراز مدت موجب تجربه مشکلات هیجانی و روانی مختلفی در آن‌ها می‌شوند.

او افزود: افرادی که توسط این پدر و مادر‌ها پرورش می‌یابند اغلب در برقراری روابط صمیمانه خود در آینده دچار مشکل می‌شوند و در هر مرحله از رشد بحران‌های مختلفی را تجربه می‌کنند.

سرهنگ کارگر با اشاره به اینکه برخی از والدین در احساسات و رفتار عاطفی فرزندان خود دخالت می‌کنند، بیان داشت: این روش، سبک سالمی برای برقراری ارتباط با فرزندان نیست.

او افزود: این موضوع نشان می‌دهد که والدین از نظر عاطفی ناپایدار هستند و فقط سعی می‌کنند خود را به هر طریقی به فرزندانشان تحمیل کنند.

رئیس مرکز مشاوره آرامش پلیس کرمان تصریح کرد:والدین سمی عذرخواهی نمی‌کنند، در مورد موقعیت‌ها با فرزندان خود بحث نمی‌کنند و خانواده بر اساس قوانین ناکارآمد عمل می‌کند و حتی ممکن است طبیعتی توهین آمیز و کنترل کننده داشته باشد.

او گفت:همه این‌ها از ویژگی‌های والدین سمی است که باید از آن‌ها آگاه بود و این خصوصیات در بیشتر موارد، ناآگاهانه انجام می‌شود، اما می‌تواند ناشی از مشکلات عاطفی یا روانی بالای والدین باشد.

سرهنگ کارگر به نشانه‌های والدین سمی اشاره کرد و بیان داشت: خودمداری یکی از خصوصیات این افراد است که در بسیاری از والدین وجود دارد و به قدری خودپسند هستند که از لحاظ ماهیت بسیار خودخواه و برای فرزندان خود از دسترس خارج می‌شوند و گاهی اوقات از نظر عاطفی بی اعتنا می‌شوند.

او افزود: این موضوع باعث می‌شود که والدین طبیعتی بی توجه داشته و درک نمی‌کنند که فرزندانشان در رفتار عاطفی و فیزیکی چه می‌خواهند و بیش از حد خود محور هستند که نمی‌توانند به فرزندان خود اهمیت دهند.

سرهنگ کارگر گفت: ویژگی دوم این والدین این است که از نظر احساسی واکنشی هستند و در هنگام ابراز احساسات بسیار پرخاشگر یا واکنشی می‌شوند.

رئیس مرکز مشاوره پلیس کرمان افزود:این افراد احساسات خود را اغراق می‌کنند و ماهیت بسیار غیرقابل پیش بینی دارند. به دلیل این خلق و خو کودکان چیز‌هایی را از آن‌ها پنهان می‌کنند و در اکثر موارد اعتماد به نفس ندارند.

رئیس مرکز مشاوره آرامش پلیس کرمان ویژگی دیگر این والدین را رفتار کنترل گر آن‌ها دانست و گفت: این ویژگی یکی از علامت‌های بسیار رایج والدین سمی است.

او افزود: میان رفتار سختگیرانه و رفتار کنترل گر تفاوت وجود دارد. والدین در رفتار‌های سخت گیرانه نیاز‌های فرزندان خود را درک می‌کنند و سعی می‌کنند همه چیز را بسیار منظم و محدود در نظر بگیرند، اما در وضعیت کنترل رفتار، والدین سعی می‌کنند جاسوسی کنند یا همیشه در مورد چیز‌های مختلف به فرزندان خود دستور دهند و این باعث می‌شود بچه‌ها هویت خود را از دست بدهند و تبدیل به ربات‌هایی شوند که دستورالعمل‌ها را دنبال کنند.

سرهنگ کارگر در پایان عنوان داشت: این نوع رفتاربسیار اشتباه است و نشانه اصلی فرزندپروری سمی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.