سال ۱۳۹۸ کشتارگاه جونقان با قیمت واقعی ۱۰۰ میلیارد تومان، به قیمت ۱۵ میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شد.

تیر ۱۳۹۸ بود که خبری مبنی بر اینکه «کشتارگاه صنعتی جونقان با قیمت واقعی ۱۰۰ میلیارد تومان به قیمت ۱۵ میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شد» منتشر شد پس از آن برای رفع ابهامات این پرونده، دادستان شهرکرد به بررسی اسناد پرداخت.

اگر چه براساس قانون باید از بخش خصوصی برای مشارکت در اجرای پروژه‌های بزرگ استقبال شود، اما در این پروژه قیمت مزایده که یک چهارم قیمت اصلی کشتارگاه هم محسوب نمی‌شود شک و شبهه‌هایی را برای مردم به وجود آورد.


بیشتر بخوانید


طبق گفته‌های آقای غریب رئیس وقت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، کشتارگاه جونقان در سال ۹۴ به وزارتخانه اقتصاد و دارایی منتقل شد، سازمان خصوصی‌سازی هم هر سال چندین پروژه را به بخش خصوصی واگذار می‌کند که کشتارگاه از سوی این سازمان در ۳ مرحله به مزایده گذاشته شد.

در دو مرحله اول مزایده این کشتارگاه با قیمت ۳۵ و ۱۹ میلیارد تومان بدون هیچ متقاضی به پایان رسید، اما در مرحله سوم با قیمت پایه ۱۵ میلیارد تومان کشتارگاه جونقان به بخش خصوصی واگذار شد.

کشتارگاه جونقان

به گفته غریب ۲ میلیارد هزینه سالیانه دولت بابت این کشتارگاه صفر شد و ۱۵ میلیارد تومان به خزانه بازگشت.

غریب اضافه کرد: کشتارگاه جونقان از سال ۷۶ شروع به کار کرده است، برای احداث کشتارگاه جدید نیاز به سرمایه زیادی است، اما این کشتارگاه ۱۰ سال بعد مستهلک می‌شود، اگر طی ۱۰ سال کشتارگاه ۱۵ میلیارد تومان هم درآمد داشته باشه برنده دولت است و اگر از نظر درآمدزایی نیز بررسی شود بخش خصوصی نیز برای پرداخت این مبلغ به دولت با مشکل روبه‌رو می‌شود.

دادستان عمومی شهرکرد به عنوان مدعی العموم به این پرونده وارد شد

عبدالرضا علی‌محمدی با اشاره به اینکه طی مکاتباتی با اداره ثبت و اسناد هر گونه نقل و انتقال اسناد کشتارگاه جونقان از آن تاریخ متوقف شد، گفت: مکاتباتی نیز با شرکت خصوصی‌سازی در مرکز انجام شد که براساس شواهد قیمت این کشتارگاه در مزایده آخر قیمت واقعی نیست و حتی کمتر از یک سوم قیمت است.

وی افزود: بهانه برخی افراد نبود مشتری برای کشتارگاه بود در حالی که در صورت نبودن مشتری نیز باید این ملک به صورت قبل پیمانکاری اداره می‌شد، اما بیت‌المال به قیمت جزیی فروخته شده بود.

کشتارگاه جونقان

دادستان عمومی و انقلاب شهرکرد با اشاره به اینکه در آن زمان قیمت کشتارگاه جونقان نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان بود، اضافه کرد: در مزایده قیمت این ملک ۱۵ میلیارد تومان تعیین شد که از این قیمت تنها ۸۰۰ میلیون تومان آن پرداخت و مابقی به صورت اقساط پرداخت می‌شود.

علی‌محمدی با بیان اینکه این ملک یا باید به دولت باز می گشت یا به قیمت اصلی فروخته می‌شد، ادامه داد: این موضوع که قیمت فروخته شده قیمت اصلی کشتارگاه نیست محرز شده بود.

ابطال قرارداد واگذاری کشتارگاه صنعتی جونقان به بخش خصوصی

رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری از ابطال قرارداد واگذاری کشتارگاه صنعتی «جونقان» به بخش خصوصی خبر داد و گفت: در تاریخ دوم مرداد ۱۳۹۷ سازمان خصوصی سازی کشور اقدام به واگذاری کشتارگاه صنعتی جونقان به شرکت یاران جنوب کوشک کرد.

وی افزود: کل ثمن مورد معامله در این قرارداد به ارزش ۲۶۹ میلیارد و ۷۰۹ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۷۸۸ ریال بوده که از این مبلغ نزدیک به ۸ میلیارد ریال آن نقداً پرداخت شده و مابقی طی اقساط ۱۰ ساله، از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۷ در ۲۰ قسط تقسیم‌بندی شده بود.

کشتارگاه جونقان

بهرامی اضافه کرد: در ۱۳۹۸ شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان چهارمحال و بختیاری به موضوع نحوه واگذاری کشتارگاه صنعتی جونقان ورود پیدا کرد و پس از بررسی‌های لازم در مهر همان سال دادخواستی را به طرفیت سازمان خصوصی سازی کشور و شرکت یاران جنوب کوشک مبنی بر ابطال قرارداد واگذاری در دادگستری شهرستان فارسان مطرح کرد که پس از رسیدگی‌های صورت گرفته در شهریور ۱۳۹۹ دادگاه بدوی در فارسان حکم به بطلان قرارداد واگذاری صادر کرد.

وی ادامه داد: شرکت یاران جنوب کوشک و سازمان خصوصی سازی کشور نسبت به رأی صادره تقاضای فرجام‌خواهی و تجدیدنظر کردند که اعتراض هر دو در دیوان عالی کشور و دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال و بختیاری رد شد و رأی دادگاه بدوی مورد تأیید قرار گرفت.

کشتارگاه جونقان

بهرامی گفت: پس از این رسیدگی نیز از سوی وزیر اقتصاد وقت به نمایندگی از سازمان خصوصی سازی کشور و همچنین شرکت یاران جنوب کوشک، درخواست اعمال ماده ۴۷۷ آیین دادرس کیفری صورت گرفت که دستورات لازم جهت رسیدگی به این درخواست از سوی ریاست وقت قوه قضاییه صادر شد و نهایتاً در مهر ۱۴۰۰ رأی صادره خلاف شرع و بیّن تشخیص داده نشد و به این ترتیب حکم صادره قطعی و کشتارگاه صنعتی جونقان به نفع بیت المال بازگردانده و بطلان قرارداد واگذاری کشتارگاه صادر شد.

وی در پایان از حسن توجه ریاست قوه قضاییه و همچنین پیگیری‌های قضات دادگستری استان چهارمحال و بختیاری جهت صیانت از حقوق عامه تقدیر کرد.

معاونت پشتیبانی امور دام متولی کشتارگاه صنعتی جونقان

احمدرضا بهرامی رئیس کل دادگستری و رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال چهارمحال و بختیاری گفت: واگذاری کشتارگاه جونقان به بخش خصوصی طبق رأی دادگاه ابطال و در حال حاضر معاونت پشتیبانی امور دام متولی این کشتارگاه است.

وی افزود: همچنین استانداری و دستگاه‌های نظارتی نیز می‌بایست برای حفاظت از تجهیزات و امکانات موجود در این کشتارگاه با اداره پشتیبانی امور دام همکاری‌های لازم را به عمل آورند.

کشتارگاه جونقان

بهرامی اضافه کرد: به جهت ادامه فعالیت کشتارگاه و ایجاد سازوکار‌های لازم برای پرداخت به موقع حقوق و دستمزد کارکنان کشتارگاه، استانداری و اداره کل بازرسی استان باید مکاتبات و رایزنی‌های مربوطه را با معاونت پشتیبانی امور دام کشور انجام دهند.

کشتار روزانه ۲۵۰ راس دام سبک و ۲۰ راس دام سنگین در کشتارگاه جونقان

آقای آل مؤمن مدیرکل پشتیبانی امور دام چهارمحال و بختیاری گفت: کشتارگاه صنعتی جونقان در زمینی به مساحت ۸۶۰۲ هکتار و ۲۳ هزار متر مربع زمین و ۳۸ هکتار باغ احداث شده است.

وی افزود: ظرفیت اسمی کشتارگاه روزانه ۲ هزار رأس دام سبک و ۲۰۰ رأس دام سنگین است و سردخانه‌ای هم با ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن زیر صفر و ۲۵۰ تن بالای صفر و واحد بسته بندی هم با ظرفیت ۸ تن در این واحد قرار دارد.

آل مؤمن اضافه کرد: پس از ابطال قرارداد واگذاری، کشتارگاه به بخش خصوصی در اسفند پارسال تحویل اداره کل پشتیبانی امور دام استان شد.

وی ادامه داد: روزانه ۲۵۰ راس دام سبک و ۲۰ راس دام سنگین در کشتارگاه جونقان برای قصابان شهرستان‌های شهرکرد، اردل، کیار و فارسان کشتار و پس از ۲۴ ساعت به صنوف تحویل داده می‌شود.

کشتارگاه جونقان

آل مؤمن گفت: ذخیره سازی حدود ۱۰ هزار تن نهاده‌های دامی به مجتمع انباری کشتارگاه در حال انجام است و استفاده از ظرفیت حداکثری سردخانه، تعمیر و سرویس آن در دستور کار قرار گرفته است.

کشتار‌های ششهر کاج در کشتارگاه جونقان انجام می‌شوند

آقای اسدی مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: پس از سفر ریاست جمهوری به استان و دستورات ویژه برای بهره ور و اقتصادی کردن کشتارگاه صنعتی جونقان، دامپزشکی کشور و استان علی رغم اینکه در این زمینه کمترین وظیفه را داشت، اما به منظور تحقق دستور رئیس جمهور اقداماتی در این زمینه انجام شد.

وی افزود: مکاتباتی با مسئولان استانی به ویژه استاندار انجام شد و پیگیر شناسایی و توقف کشتار غیرمجاز در سطح استان شدیم.

کشتارگاه جونقان

اسدی اضافه کرد: برای جمع آوری کشتار غیرمجاز در شهر کاج نیز دستوراتی از سوی دادستان اردل داده شد که در صورت تحقق کشتار‌های شهر کاج به سمت کشتارگاه جونقان خواهد رفت.

وی ادامه داد: بهره ور و اقتصادی کردن کشتارگاه صنعتی جونقان نیاز به کارگاه‌های بسته بندی و قطعه بندی دارد که گوشت در بسته بندی‌های مختلف به تمامی نقاط ارسال شود.

گزارش از افسانه احمدی فارسانی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ه م
۱۶:۵۳ ۱۸ شهريور ۱۴۰۱
بلاخره یه خبر خوب شنیدیم مردم چهارمحال واقعا بد بخت هستند