سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری صبح امروز خود با اصحاب رسانه با تاکید بر اینکه لغو کامل تحریمها علیه دولت و ملت ایران از اهداف اساسی مذاکرات جاری بین ایران و طرفهای امضا کننده توافق برجام است، گفت: پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا در موعد مقرر ارائه شده و متعاقبا پاسخ طرف آمریکایی با تاخیر قابل توجهی باز از طریق هماهنگ کننده اتحادیه اروپا دریافت شد.
ناصر کنعانی با یادآوری این نکته که ایران دیدگاههای خود را به طرف اروپایی منتقل کرده و منتظر است دیدگاه و پاسخ طرف مقابل را بشنود نیز اظهار داشت: چنانچه در طرف مقابل اراده سیاسی وجود داشته باشد و همانند ایران سازنده عمل کند، پاسخ ایران سازنده، شفاف و قانونی بوده و میتواند در زمان بسیار کوتاه جمع بندی مذاکرات انجام و توافق صورت گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران با اتکا به ظرفیت های درونی حتی در سخت ترین شرایط تحریم ها حضور خود را در بازارهای انرژی حفظ میکند، اظهار داشت: این حضور در مقاطع مختلف با محدودیت هایی مواجه بوده اما ایران در بازار انرژی حضور خود را حفظ کرده است.
ناصر کنعانی در ادامه این بخش از توضیحات خود همچنین گفت: در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات لغوتحریمها ایران می تواند تامین کننده بخش بیشتری از نیاز اروپا در انرژی باشد و در این زمینه اروپا حتما به ظرفیت های ما نیاز دارد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسشی درباره ادعای رژیم صهیونیستی برای حمله به نیروهای ایرانی در سوریه گفت: اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه زیر ساخت های سوریه همچنان ادامه دارد و با حمایت آمریکا انجام میشود اما معتقدیم کلیه اقدامات رژیم صهیونیستی غیرقانونی و نامشروع است و ادعای رژیم جعلی مبنی بر اینکه به پایگاه های ایران حمله کرده است پوچ و بی اساس و باطل است.
ناصر کنعانی با بیان اینکه حضور ایران در سوریه مستشاری است و این ادعاها باطل است، افزود: تا زمانی که دولت سوریه از ایران درخواست کمک کند، ایران از کمک های خود دریغ نخواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه این نشست خبری به بحران اوکراین اشاره کرد و گفت: ایران از ابتدای شکل گیری بحران اوکراین به خاطر روابط خوب با مسکو و کییف تلاش کرده امکان شکل گیری روند سیاسی را فراهم کند.
ناصر کنعانی افزود: به دلیل ارتباطات خوبی که با دولت اوکراین و روسیه داشتیم، چندی پیش یک دولت اروپایی درخواستی از جمهوری اسلامی داشت تا برای توقف روند جنگ، پیام طرف های اروپایی را به مسکو منتقل بکند که سفر آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به مسکو در این رابطه و به منظور انتقال این پیام انجام شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی به موضوع بازداشت غیرقانونی خدمه هواپیمای توقیف شده در آرژانتین هم گریزی زد و گفت: مدت زمان طولانی است که این خدمه درحال بازداشت هستند اما تاکنون هیچ دلیلی مبنی بر ارتکاب جرم از سوی خدمه هواپیمای توقیف شده ارائه نشده که بر این اساس آزادی آنها باید فورا اتفاق بیافتد.
ناصر کنعانی افزود: مذاکرات برای آزادی خدمه هواپیمای توقیف شده در آرژانتین تا زمان دستیابی به نتیجه ادامه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص درگیری بین شناورهای آمریکایی و ناوشکن جماران نیز با تاکید بر اینکه ایران در آبهای بینالمللی حضور دارد و کشتیهای تجاری جمهوری اسلامی ایران در مسیرهای ترانزیتی و ترددی آبهای بینالمللی به صورت طبیعی تردد دارند، اظهار داشت: هیچ کشوری حق ندارد مسیرهای کشتیرانی را در آبهای آزاد مورد تهدید قرار دهد و روند عبور و مرور امن کشتیرانی بین المللی را با تهدید مواجه کند.
ناصر کنعانی در ادامه گفت: اقدام تحریک آمیز و غیراصولی شناورهای تجسسی ارتش آمریکا در ارتباط با شناورهای ایران انجام شد که جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط اقدام به رفع تهدید کرده و متعاقبا شناورها را در منطقه امنی رهاسازی کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص تحولات چندی پیش عراق نیز اظهار داشت: ما همه جریانات سیاسی عراق را به گفتوگو دعوت می کنیم و از مناسبات خوب خود با این جریانات عراقی استفاده کردیم و خواهیم کرد.
ناصر کنعانی همچنین افزود: ما نگاه بخشی و جزئی در عراق نداریم و معتقدیم همه طرف های سیاسی عراق بخشی از روند سیاسی این کشور هستند و نقش مکمل همه طرف ها عامل ثبات عراق است.
سخنگوی وزارت امور خار جه همچنین به مسئله کریدور شمال - جنوب ورود کرد و گفت: باتوجه به تحولات جهانی و مشکلاتی که در مسیرهای ترانزیتی دنیا قرار گرفته، انگیزههای بسیار جدی از سوی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای وجود دارد که از توان این کریدور استفاده کنند.
ناصر کنعانی افزود: بالطبع استفاده از این ظرفیت برای ارمنستان و جمهوری آذربایجان هم مهم است و قرار است هفته دیگر نشستی در باکو با محوریت رفع مشکلات سر راه این کریدور و توسعه آن برگزار شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان اظهار داشت: رئیسجمهور در نشست سران شانگهای شرکت خواهد کرد و این نشست قرار است ۲۴ و ۲۵ شهریور به میزبانی ازبکستان برگزار شود.
یا گاز در برابر کالا و دستگاه های پیشرفته!
مثل چین
اروپا بزرگترین واردکننده نفت هست!
این همان رفتار اشتباه خودشان در گسترش ناتو به شرق و تحریم روسیه بود که خود در باتلاقی گرفتار شدند .
پس تا دیر نشده عاقل باشند.