آقای رحمانی در جلسه تخصصی هم اندیشی بازاریابی و صادرات کشمش شهرستان ملکان گفت: محصولات انگور سایر استانها به شکل تازه خوری، آبغوره و کنسانتره تهیه میشود اما بخش بزرگی از تولید انگور استان آذربایجان شرقی به صورت کشمش صادر میشود.
وی افزود: ۴۲ درصد صادرات کشمش کشور از طریق گمرکات آذربایجان شرقی صورت میگیرد و روسیه، اوکراین، قزاقستان، لهستان و امارات متحده عربی مهمترین مقاصد صادراتی کشور در زمینه انگور و فرآوردههای تبدیلی آن محسوب میشود
آقای رحمانی ادامه داد: ایران جایگاه سوم تولید و صادرات کشمش جهان را دارد و نزدیک به ۲۰۰ هزار تن کشمش در کشور تولید میشود که ۱۴۰ هزار تن آن صادر میشود.
مدیر توسعه بازرگانی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به تولید سالانه ۶۸ میلیون تن انگور در جهان گفت: جمهوری اسلامی ایران پس از کشورهای ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، چین، آمریکا و ترکیه، هفتمین تولید کننده انگور در جهان است که با تولید سالانه ۳ میلیون تن انگور، ۴.۵ درصد از تولید این محصول در جهان را به خود اختصاص میدهد.
وی استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، قزوین، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و همدان را تولیدکنندگان عمده انگور و خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، همدان و قزوین را تولید کنندگان شاخص کشمش در کشور برشمرد.
آقای رحمانی با اشاره به پیش بینی تولید ۲۰۰ هزار تن انگور در آذربایجان شرقی طی امسال گفت: ۸۰ درصد از انگور استان در ملکان تولید میشود.
وی توسعه کشاورزی قراردادی را در کشور یکی از عوامل موفقیت در حوزه کشاورزی دانست و افزود: کشاورزی قراردادی این امکان را برای تاجران، خریداران و صاحبان صنایع تبدیلی و تکمیلی مهیا میکند که با انعقاد قرارداد با کشاورز به روند تولید، کیفیت و کمیت آن نظارت داشته باشند و محصولی مطابق با استانداردهای مد نظر خود را خریداری کنند.
آقای رحمانی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در خصوص کشاورزی قراردادی میتواند ملموس باشد، استفاده از سم لاروینیا تیودیکارب در برخی باغات انگور با وجود ممنوعیت آن است، اما اگر با گسترش کشاورزی قراردادی، باغدار بداند که محصولی که دارای سم لاروین است خریدار ندارد و امکان صادرات نیز بر آن مهیا نیست از این سم ممنوعه استفاده نخواهد کرد.