احمد کیوانی گفت: هدف از این علم، استخراج مفهوم از داده و تولید محصولات داده محور است و به دلیل توسعه صنعت و کشاورزی و رشد قابل ملاحظه علوم در سالهای اخیر، استفاده از علوم داده و کاربرد آن بیش ار پیش ضروری به نظر میرسد و تمرکز تحقیقات حوزه کامپیوتر در همین راستا است.
وی افزود: علوم داده و مهندسی دانش جهت کسب و کارهای متنوع و برنامههای استراتژیک اهمیت زیادی دارد و تکنیکها و الگوریتمهای محاسباتی برای تحلیل دادهها و استفاده آنها در کسب و کارهای نوین و استارتاپهای فناورانه نقش پررنگی میتواند داشته باشد.
کیوانی اضافه کرد: در اکثر حوزههای فنی، اقتصادی، مالی، پزشکی، کشاوزی، استفاده از این تکنولوژیها به شدت مورد توجه محققان و متخصصان است.
وی با بیان اینکه دنیای امروز دنیای تبادل اندیشهها و خلق ایدههای نوین است که موجب پیشرفت دانش بشری در عرصههای مختلف علم و فناوری است، اظهار داشت: آنچه مهم به نظر میرسد ایجاد بستری مناسب در جهت بروز ظرفیتهای موجود و تشکیل ظرفیتهای جدید است و از این رو همایشهای تخصصی علوم گوناگون علاوه بر ایجاد زمینه تحقق این مسائل، میتواند موقعیت مناسبی را برای ایجاد همفکری و تبادل دیدگاهها به وجود آورد.
بیشتر بخوانید
کیوانی گفت: مرجعیت علمی که از دغدغههای وزیر علوم نیز است، فرصتی بسیار مهم برای نقش آفرینی اعضای هیات علمی میباشد تا با نقش آفرینی خود در عرصههای علمی و پژوهشی بیش از گذشته به رشد و توسعه کشور در زمینههای مختلف کمک کنند و دانشگاه شهرکرد در این حوزه از ظرفیت علمی و پژوهشی بسیار خوبی برخوردار است.
وی با بیان اینکه این گردهمایی فرصت مناسبی را برای افزایش مشارکت همکاران دانشگاهی فراهم میکند، بیان کرد: برگزاری این کنفرانس در دانشگاه شهرکرد حاصل تدابیر ویژه و همت والای مجموعه علمی دانشگاه از جمله کمیتههای علمی و اجرایی است که موفق شدند با پشتکار و برنامه ریزی دقیق و به کارگیری ظرفیتهای علمی و پژوهشی موجود دانشگاه، این اتفاق مهم را رقم بزنند و به افتخارات دانشگاه شهرکرد بیفزایند.
کیوانی افزود: امیدواریم این اندوخته علمی و پژوهشی همراه با اساتید و نیروهای علمی جوان بتواند به سهم خود به تحقق تمدن نوین اسلامی کمک کند.
مهدی کدیور دبیر علمی دومین کنفرانس ملی آخرین دستاوردهای مهندسی داده و دانش و محاسبات نرم با اشاره به نفوذ تکنولوژی در همه عرصههای زندگی بشر گفت: بحث دیتا و داده بحث روز دنیا و توسعه دهنده سایر علوم است.
وی فزود: هدف از برگزاری این کنفرانس این است که دستاوردهای مهندسی داده و دانش و محاسبات نرم به عنوان یک موضوع بسیار مهم مورد توجه دانشگاهیان و سیاستگذاران کشور قرار گیرد.
کدیور با بیان اینکه تلاش کردیم در داوری مقالاتی که دستاورد یا کاربردی در علوم دارند مورد توجه قرار گیرند، اضافه کرد: چالش ها، دستاوردها، کابردها و فرصتهای آتی، مهندسی دانش و نقش آن در صنایع مختلف، روشها و محاسبات نرم در آمار، محاسبات نرم افزار و کاربردهای آن در علوم و صنایع گوناگون، سیستمهای هوشمند، شبکههای عصبی و یادگیری ماشین و سیستمهای اطلاعاتی و مهندسی نرم افزار، شش محور اصلی این کنفرانس است.
وی گفت: این کنفرانس با حضور سخنرانان داخلی و خارجی به صورت برخط و به میزبانی دانشگاه شهرکرد برگزار شده است و از مجموع مقالات رسیده به دبیرخانه این کنفرانس، ۵۲ مقاله پذیرفته شد که در پایان به صورت کتابچهای تدوین و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
تقی جاودانی دبیر اجرایی دومین کنفرانس ملی آخرین دستاوردهای مهندسی داده و دانش و محاسبات نرم افزود: تلاش کردیم که کنفرانس در محورهای مختلف و کاربردی برگزار شود و پنج سخنران کلیدی از داخل و خارج کشور در این کنفرانس به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت.
وی ادامه داد: مقالات نهایی برای ارسال به سامانههای نمایه سازی و انتخاب مقالات آماده خواهند شد.
گفتنی است؛ دومین کنفرانس ملی آخرین دستاوردهای مهندسی داده و دانش و محاسبات نرم، با حضور احمد کیوانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد، تقی جاودانی دبیر اجرایی کنفرانس، مهدی کدیور دبیر علمی کنفرانس و جمعی از محققان و اساتید دانشگاههای داخلی و خارجی به صورت غیر حضوری به میزبانی دانشگاه شهرکرد برگزار شد.