آقای علیزاده گفت:اجلاس سالانه موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با هدف بررسی تحقیقات انجام شده طی امسال و برنامه ریزی برای سال زراعی آینده برگزار میشود.
آقای علیزاده با بیان اینکه در این اجلاس ۱۵۰ نفر از محققان، کارشناسان ترویج و مدیران جهاد کشاورزی استانهای کشور به صورت مجازی شرکت دارند افزود: این اجلاس به خاطر شرایط کرونایی به صورت وبینار با شرکت معاونان زراعت و تحقیقات وزیر جهاد کشاورزی برگزار میشود.
رئیس موسسه تحقیقات کشاوزی دیم گفت: در دو روز برگزاری این اجلاس کمیتههای غلات، حبوبات، دانههای روغنی و علوفه دستاوردها و برنامههای این موسسه را بررسی میکنند.
وی گفت: سطح زیرکشت دیمزارها بیش از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد کشاورزان از سطح دیمزارهای کشور است.
آقای علیزاده افزود: با تلاش محققان و معرفی ارقام جدید متوسط تولید در دیمزارهای کشور به بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن در هکتار افزایش یافته است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای بهره وری بیشتر از بارشها اولویتهای موسسه برای افزایش تولید محصولات زراعی در دیم زارهاست گفت: هدف ما در موسسه دستیابی به ارقام جدید مقاوم به تنشهای گرما، سرما و بیماری هاست.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی هم در این اجلاس گفت: افزایش تولید در دیمزارها با اجرای طرح جهش تولید موجب رونق تولید در محصولات زراعی دیم و افزایش درآمد کشاورزان و اشتغال در این بخش شده است.
آقای مهاجری خواستار ایجاد شرایطی برای انتقال یافتهها تحقیقاتی به کشاورزان برای افزایش تولید شد و افزود: این کار بهترین راه برای دستیابی به پایداری تولید و خودکفایی است.
هم اکنون ۲۰۰ طرح تحقیقاتی در ۱۶ استان دیم خیز کشور در حال اجراست.
تاکنون توسط موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ۹۷ رقم بذر محصولات دیم شامل گندم، جو، نخود، عدس، کلزا، گلرنگ و علوفه معرفی شده است.