رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: منطقه الموت شرقی از قطبهای کشاورزی استان قزوین است و با داشتن اقلیم چهار فصل و ظرفیتهای بی نظیر در تولید محصولاتی، چون گیلاس، زغال اخته و تولید ماهی در بخش شیلات شاخص است.
افلاطونی افزود: با وجود رودخانه شاهرود میتوانیم با برنامه ریزی و حرکت اصولی طرحهای بزرگی را پیاده کنیم و موجب تحول در اشتغال و اقتصاد منطقه شویم.
وی اضافه کرد: رودخانه شاهرود در ۹۰ درصد اوقات سال گل آلود است که نشان میدهد باید طرحهای آبخیزداری بیشتری در منطقه اجرا شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در حال حاضر ۱۳۰ هزار هکتار طرح آبخیزداری در دست مطالعه داریم و ۶۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبخیزداری در شهرستان قزوین پیش بینی کرده ایم که آن را عملیاتی خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: در سفر ریاست جمهوری ۱۲۸ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبخیزداری مصوب شد که امیدواریم امسال اقدامات موثری در این بخش صورت گیرد.
این مسئول افزود: از نمایندگان استان درخواست میکنیم برای اختصاص اعتبارات بیشتری به حوزه آبخیزداری کمک کنند تا اجرای این طرحها شتاب گیرد.
افلاطونی گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید ماهی در استان ۴ هزار تن است که با راه اندازی سایتهای ۹ گانه تعریف شده این میزان تولید تا ۳ برابر افزایش خواهد یافت.
افلاطونی گفت: برای ایجاد زیرساختهای آبزی پروری حدود ۵۰ میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت که میتواند محور توسعه باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: ایجاد شهرک گیاهان دارویی زرآباد در مصوبات سفر رئیس جمهور دیده شده که با اختصاص ۲۰ میلیارد تومان آن را احداث خواهیم کرد.
به گفته وی، از سال ۹۵ مطالعه طرحهای شیلات در منطقه الموت شرقی آغاز شده و در این منطقه ۹ سایت تولید ماهی به ظرفیت هر سایت یک هزار تن پیش بینی شده که میتواند اقتصاد منطقه را متحول کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان کرد: در خصوص فرآوری گیاهان دارویی باید رویکرد خود را تغییر دهیم و قادریم این طرح را در یک سایت ایجاد کنیم.
افلاطونی اضافه کرد:همچنین برای توسعه کشت زیتون ۱۰ میلیارد تومان و برای توسعه اراضی شیب دار منطقه ۶۰ میلیارد تومان اختصاص خواهیم داد تا فعالیتهای این بخشها نیز تسریع شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت: در زمینه فعالیت دامداریهای سنتی که قبل از سال ۸۹ مجوز گرفته اند هیچ مشکلی نداریم و بعد از این زمان نیز کارت شناسایی برای دامداران صادر شده که شاید در گذشته به این افراد خدماتی داده نمیشد که این مشکل نیز برطرف شده و به دامداران سنتی در الموت هم خدمات داده میشود.
این مسئول گفت: برای صدور مجوز مجتمعهای دامداری مشکلی نداریم و ساکنان مناطق روستایی میتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
وی در خصوص واگذاری اراضی در مناطق روستایی هم گفت: بخشی از اراضی منابع طبیعی ذخیره گاه ژنتیکی است و خارج از این محدوده واگذاری اراضی به دو صورت انجام میشود.
افلاطونی افزود: عرصههای منابع طبیعی با روش طرحهای کشاورزی و عرصههای دیگر با قرارداد بلند مدت واگذار میشود.
وی تصریح کرد: ۴۶۰ هکتار از اراضی در منطقه الموت شرقی به تعاونی روستاییان واگذار شده و به صورت متمرکز در روستای (چرشدره) زیر کشت انگور و زیتون رفته است.
افلاطونی گفت: در راستای ارائه خدمات دامپزشکی رایگان تعداد ۳۵۰۰ راس دام در این منطقه واکسینه شده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت: با رویکرد حمایت از کشاورزی و دامداری روستایی تلاش میکنیم ضمن توسعه و تحول در مناطق کم برخوردار به اشتغال و رونق اقتصادی این مناطق کمک کنیم.