آقای امیر دودابی نژاد گفت: ما درسال های گذشته به دلایل تامین برق، سالی دشوار داشتیم و با خاموشی های متعددی رو روبرو بودیم. همین موضوع باعث شد که از اوایل شهریور سال ۱۴۰۰ برنامه ریزی هایی برای عبور موفق و بهبود از پیک سال جاری آغاز کنیم. این در حالی است که امسال به لحاظ گرمای هوا، خشکسالی سختری داشته ایم.به طوری که متوسط وزنی دمای هوا نسبت به سال گذشته ۱/۰۱ درجه بیشتر بوده و به لحاظ بارش ها هم چیزی حدود ۱۷ درصد از متوسط بارش سالانه کمتر بوده است
به گفته او، از میان برنامه ۶ هزار مگاواتی وزارت نیرو حدود ۱۱۰۰ مگاوات آن از طریق ارتقای ظرفیت عملی نیروگاههای موجود عملیاتی خواهد شد. اقدامی فناورانه و دانشبنیان که با صرف هزینهای بین پنج تا ۲۰ درصد احداث نیروگاه جدید این میزان افزایش ظرفیت را محقق خواهد کرد. بخشی از تولیدی برق کشور از طریق نیروگاه های برق آبی تولید می شود که متاسفانه کمبود بارش باعث کاهش تولید برق در این نیروگاه ها شد. به طوری که شاهد ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی برق در سال گذشته بودیم. اگر این رقم را به عدد رشد مصرف سالانه بیفزایم طبیعتاً باید یک برنامهریزی دقیق و مسنجم برای رشد ظرفیت تولید برق نیز داشته باشیم.
معاون برنامهریزی شرکت برق حرارتی این را هم گفت: از شهریور سال گذشته برنامه ریزی برای عبور موفق برق در تابستان ۱۴۰۱ انجام شد به طوری که حدود ۶ هزار مگاوات برق کشور افزایش یابد.در حال حاضر حدود ۸۰ درصد ظرفیت تولید برق کشور در نیروگاههای حرارتی و حدود ۱۲ درصد ظرفیت مربوط به نیروگاه های برق آبی است. با تلاش پیوسته و سازماندهی شده، کنترل و پایش مستمر برنامهها و فعالیت جهادی تلاشگران صنعت برق توانستهایم از شهریور سال گذشته تاکنون حدود ۴۵۰۰ مگاوات از برنامه سال نخست وزارت نیرو را محقق کرده و تا پایان تابستان امسال نیز ۱۵۰۰ مگاوات پروژههای باقیمانده در این بخش محقق خواهد شد.
به گفته او،در حال حاضر نیروگاههای بخار حدود ۲۰ درصد ظرفیت تولید برق کشور را به خود اختصاص دادهاند که اغلب این واحدها دارای عمر بالای ۳۰ سال هستند و برای تعمیرات آنها باید کار مضاعفی انجام شود به طوری ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی را امسال به اتمام رساندیم.