با گذشت چند ماه از سیل مداوم در پاکستان، تاثیرات آن در سطح جهانی و داخلی باعث نگرانی شدید شده است.

در حال حاضر نزدیک به ۳ ماه از آغاز وقوع سیل در پاکستان می‌گذرد و جاده‌ها، خانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها را در بسیاری از مناطق پاکستان تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

در این مدت میلیون‌ها نفر از خانه‌های خود آواره شده و در آب‌های کثیف برای رسیدن به مکانی امن تلاش می‌کنند. تقریباً تمام محصولات زراعی پاکستان به همراه هزاران دام و ذخایر گندم و کود آسیب دیده‌اند.

در طول این چند ماه که سیل در پاکستان ادامه‌دار بوده، آمار قربانیان و تلفات آن هر روز بیشتر شده و هشدار‌هایی از مقامات مختلف داخلی و خارجی به همراه داشته است.

از همین رو در این گزارش با بیان آخرین آمار تلفات و آسیب‌های این حادثه طبیعی، به تبعات اقتصادی و اجتماعی آن پرداخته و اظهارات مقامات بین‌المللی و محلی را هم بیان خواهیم کرد.

سیل پاکستان و خرابی ها

آخرین آمار سیل در پاکستان

تاکنون این سیل یک سوم پاکستان را زیر آب برده است، در جریان این ۳ ماه نزدیک به هزار و ۴۰۰ نفر جان باخته‌اند که گفته می‌شود بیش از نیمی از آن‌ها کودکان بودند و بیش از ۳۳ میلیون نفر هم آواره شدند.

اکنون سیل بیش از ۱۰۰ هزار مایل مترمربع را پوشانده که منطقه‌ای بزرگتر از وسعت انگلیس است و سیل‌های بیشتری برای هفته‌های آینده هم پیش‌بینی می‌شود.

هفته جاری منابع محلی اعلام کردند در حالی که میلیون‌ها نفر در سراسر پاکستان در انتظار کمک هستند، یک معبد هندو در دهکده‌ای کوچک در بلوچستان برای حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از مردم سیل‌زده که اغلب هم مسلمان هستند، غذا و سرپناه می‌دهد.

 


تبعات اقتصادی و اجتماعی فاجعه سیل در پاکستان

سیل در حال حاضر کشوری را فلج کرده است که از قبل دچار بحران اقتصادی و تورم دو رقمی شده بود و قیمت کالا‌های اساسی هم در همین راستا افزایش چشمگیری داشت. حتی قبل از باران‌های موسمی در سال جاری، بسیاری از کشاورزان کشور به سختی افتاده بودند، زیرا بحران اقتصادی قیمت مواد اولیه مورد نیاز برای کشت را بسیار بالا برد و پس از آن فصل به فصل تغییرات آب و هوایی شدید، از امواج گرما گرفته تا باران‌های شدید موسمی، مزارع آن‌ها را تحت تأثیر قرار داد. در نتیجه در حال حاضر نابودی محصولات کشاورزان میلیون‌ها روپیه خسارت به کشاورزان وارد کرده است و قیمت سبزیجاتی مانند پیاز و گوجه‌فرنگی که محصولات آن‌ها پیشتر نابود شده‌اند، را بالا برده است.

مالکیت زمین و زمین‌داری، همچنان یک سیستم بسیار فئودالی در پاکستان است و کشاورزانی که به عنوان کار اجباری کار می‌کنند اغلب برای پرداخت بدهی‌هایشان در آن مشغول به کارند.

مقامات مختلف پیش‌بینی می‌کنند سیل پاکستان را سال‌ها و دهه‌ها به عقب براند. حتی گفته می‌شود احتمال دارد آتش تنش‌های سیاسی که از زمان برکناری «عمران خان» نخست‍وزیر سابق پاکستان، این کشور را فراگرفته است، شعله‌ور شود.


بیشتر بخوانید:


کارشناسان هشدار می‌دهند که آسیب وارد شده به بخش کشاورزی پاکستان، در سراسر جهان نیز قابل درک است. آن‌ها معتقدند خسارت‌ها و زیان‌های اقتصادی در ماه‌ها و سال‌های آینده در سراسر کشور احساس خواهد شد.

پاکستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان پنبه و برنج در جهان است، دو محصولی که سیل آن‌ها را ویران کرد. خسارت به محصولات پنبه برای صنعت نساجی پاکستان، که تقریباً ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد، می‌تواند امید بهبود اقتصادی را به طور کل از بین ببرد.مقامات می‌گویند نیمی از محصول پنبه این کشور از بین رفته است و این ضربه‌ای به تولید جهانی پنبه در سالیست که قیمت پنبه افزایش یافته است. باقی تولید کنندگان این محصول، مانند آمریکا و چین، به شدت تحت تاثیر شرایط آب‌وهوایی قرار گرفتند و همین باعث افزایش جهانی قیمت پنبه شد.

از طرفی سیل بر فصل کاشت گندم در پاکستان هم تاثیر گذار خواهد بود و آن را در پاییز امسال از زمان خود منحرف می‌کند، با این حساب احتمال ادامه کمبود مواد غذایی و افزایش قیمت‌ها تا سال آینده بسیار است. در زمان کنونی که عرضه جهانی گندم نامطمئن است، این مسئله هم چشم‌اندازی نگران‌کننده برای کشوریست که برای تغذیه به تولید گندم خود وابسته است.

 

 

هشدار‌های بین‌المللی به پیامدهای سیل در پاکستان

شدت آسیب و فاجعه سیل در پاکستان به قدری است که در سطح بین‌المللی هشدار‌هایی را به دنبال داشته است. مقامات امدادی در همین راستا هشدار داده‌اند که حتی پس از فروکش کردن سیل، جوامع روستایی با موج دوم احتمالی مرگ و میر ناشی از کمبود مواد غذایی و بیماری‌های منتقل شده از آب و حیوانات آلوده روبه‌رو هستند.  حتی آن‌ها می‌گویند شهر‌هایی که ممکن است با سیل ویران نشده یا آسیبی متحمل نشده باشند هم به دلیل تورم و کمبود محصولات تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

در حال حاضر برای رسیدگی به نیاز‌های فوری میلیون‌ها نفری که در اثر سیل آسیب دیده‌اند، گروه‌های امدادی و دولت پاکستان تلاش‌های امدادی و توزیع کمک‌های اضطراری را آغاز کرده‌اند.


بیشتر بخوانید:


دبیرکل سازمان ملل

هفته گذشته، سازمان ملل درخواست کمک ۱۶۰ میلیون دلاری به پاکستان را ارائه کرد. آمریکا هم به طور جداگانه ۲۰ میلیون دلار اضافی را به عنوان کمک مالی برای امدادرسانی به سیل اختصاص داده است.

در تازه‌ترین هشدار «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، در جریان دومین روز سفر خود به پاکستان، هشدار داد: «این دیوانگی را متوقف کنید، کشور‌های در حال توسعه بهای وابستگی جهانی را به سوخت‌های فسیلی می‌پردازند.»

دبیرکل سازمان ملل پیش از این سفر هم در یک پیام ویدیویی که در نشست وزارت امور خارجه پاکستان با مقامات دیپلماتیک کشور‌های عضو با هدف جمع‌آوری کمک برای سیل‌زدگان این کشور برگزار شد، از جامعه جهانی به ویژه کشور‌های توسعه یافته خواست به پاکستان در مقابله با سیل بزرگ این کشور و پیامد‌های اقتصادی و معیشتی آن کمک کنند.

او در آن زمان گفته بود: «حمایت جامعه جهانی از پاکستان در حالیکه میلیون‌ها نفر از مردم این کشور خانه‌ها، مدارس و امکانات بهداشتی خود را از دست داده و معیشت آن‌ها بر اثر حوادث ناشی از تغییرات اقلیمی از جمله سیل به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است، باید در اولویت قرار گیرد.»

خسارت‌های چند میلیارد دلاری سیل اخیر پاکستان

«بلاول بوتو زرداری» وزیر امور خارجه پاکستان، نیز از جامعه بین المللی خواست در شرایطی که خسارات سیل زندگی و معیشت آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، سخاوتمندانه از برآوردن نیاز‌های مردم پاکستان حمایت کنند.

اوایل ماه جاری وزیر برنامه‌ریزی پاکستان هزینه خساراتی که سیل اخیر در این کشور برجای گذاشته را ۱۰ میلیارد دلار برآورد کرد و گفت: «جهان موظف است به ملت آسیای جنوبی کمک کند تا با اثرات تغییرات آب و هوایی دست ساز بشر مقابله کند.»

همچنین این مقام پاکستانی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: «بازسازی این کشور ۲۰۰ میلیون نفری ممکن است ۵ سال طول بکشد، و در کوتاه مدت با کمبود شدید مواد غذایی مواجه خواهیم شد.»«مفتاح اسماعیل» وزیر دارایی پاکستان، هم برای مقابله با این کمبود، واردات سبزیجات از هند را پیشنهاد داد.

پس از این اظهارات داخلی و خارجی درباره سیل پاکستان، اوایل شهریورماه، صندوق بین‌المللی پول سرانجام به صورت رسمی با از سرگیری برنامه وام پاکستان موافقت کرد و از واریز ۱.۱۷ میلیارد دلار به حساب بانک مرکزی این کشور خبر داد.

افراد در سیل پاکستان

«شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان، در پیامی از سرگیری برنامه وام این کشور را یک تحول مثبت برای اقتصاد پاکستان خواند و ابراز امیدواری کرد که این آخرین وامی باشد که از صندوق بین‌المللی پول گرفته می‌شود و پاکستان در آینده دیگر به آن نیاز نداشته باشد.

پیشتر از این، بدترین سیل پاکستان در سال ۲۰۱۰ بود که بر زندگی بیست میلیون نفر تاثیر گذاشت و خسارت‌های گسترده‌ای در بخش زیرساخت‌ها وارد کرد. میزان خسارت‌های ناشی از سیل دوازده سال پیش پاکستان ده‌ها میلیارد دلار بود. سیل حجم انبوهی از محصولات کشاورزی را نیز نابود کرد و حدود یک پنجم پاکستان در آن سال، زیر آب رفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
سلام ماانسانهادرمسیرآب هستیم نه آب درمسیرمااگردرست مدیریت شودسیل نعمت است نه بلا...۱
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۶:۵۶ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
عزیز مگه میشه افریدهای خدا بلا باشه.اما قربونت این مدیریت درسته که باید باشه اما نه اینکه با این سیل به این بزرگی از نظر زمانی و مکانی ضعف مدیریت را وسط بکشم.این ابی که این همه خاک پاکستان را زیر خودش له کرده بگو ببینم چطور مدیریت میکردی.حتی جهان اول هم توش می مونه.امریکا چندی پیش مگر نبود.که سیل چه بلایی سرش اورد.و الان اتش سوزی.یعنی اونجا هم مدیریت ندارند!! فقط یک جمله، خدا نکنه خدا نکه لحظه ای خدا تصمیم بگیره قدرتش را نشون ما بده که همه نعمتهاش برامون به بلا تبدیل میشه.با صد در صد مدیریت درست.
Iran (Islamic Republic of)
پاسخ
۱۷:۳۶ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
سیل که نعمت نیست
خاک بر سرت
چه ربطی به مدیریت داره؟ میخوای با ابر ها صحبت کنیم یه جا دیگه رو غرق کنند؟ یا شهر رو هل بدیم یه جا دیگه؟
پس آتش فشان و طوفان و زلزله و سونامی و.... رو چطور میخوای ربط دهی به نعمت!
خداوند عذابش بسیار سخت است
اللهم عجل لولیک الفرج
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
نکته اینه که آمریکا برای جنگ میلیاردی کمک میکنه ولی برای کمک به سیل‌زدگان 20 میلیون!!؟؟؟ اینه تفکر آمریکا و سازمان ملل بیخودی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
احسنت
نکته خوبی بود
برای سیل و زلزله و... فقط 4 تا سگ برای حفظ ظاهر و عوام فریبی می‌فرستند

موقع جنگ با کشور ها میلیارد ها میلیارد ها تسلیحات!
این است حقوق بشر غربی! باید گفت حقوق شیطانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
ملت ایران باید روزی هزار بار خدا شکر کنن که بالاخره تو یک جای نرم گرم و در امنیت و آرامش خوابیدن
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۰۹:۵۸ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
خداوند به داد مردم برسد از حکومت ها کاری بر نمیاد. در چنین مواردی میشه فهمید که روزگار سیاه تر از حال روز ما هم میتونه اتفاق بیافته و همیشه باید در حال شکرگزاری باشیم و زیاد نق نزنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
درود
احسنت کاملاً درسته
آخرین اخبار