بنیانگذار نظام شبکه بهداشت و درمان کشور از کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در ۴۵ سال گذشته خبر داد.

دکتر ملک افضلی بنیانگذار نظام شبکه بهداشت و درمان کشور با بیان اینکه نمودار مرگ و میر کودکان زیر پنج سال هر روز به صفر نزدیک می‌شود، گفت: بهورزی ۴۵ سال است که در جامعه گسترش یافته و خانه بهداشت در روستا‌ها و شهر‌ها احداث شده است.

او افزود:بهورزان از اهالی روستا‌ها هستند که به طور شبانه روزی فعال اند و خانه به خانه در خدمت تمام افراد خانواده هستند و فعالیتشان شامل خدمت رسانی به مادران باردار، نوزادان، نوجوانان و میانسالان برای کنترول فشارخون، سرطان و بسیاری از بیماری‌های ارثی بدو تولد می‌باشد.

دکترملک افضلی با اشاره به اینکه بهورزان با شناسایی در مراحل اولیه بیماری، آنان را به پزشک ارجاع می‌دهند، گفت:نقش اصلی بهورزان پیشگیری است واما اگر در بحث درمان باشد در درمان‌های ساده و اولیه است، به صورتی که با تشخیص زود رس بیماری، بیماران را به بیمارستان ارجاع میدهند

او افزود: بخش دیگری از فعالیت‌های بهورز آموزش‌هایی است که به مردم می‌دهند. این آموزش‌ها باعث پیشگیری از بیماری‌ها و شناخت مشکلات عموم مردم می‌شود.

دکتر رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت هم با اشاره به دستاورد‌های شبکه بهداشت، گفت: بهورزان در جهت سلامت جامعه کودکان و نوزادان و مادران باردار فعالیت‌های بسیاری انجام داده اند.

او افزود: یک از فعالیت‌های جدید این نهاد ایجاد بسته خدمتی میانسالان ۵۰ تا۷۰ ساله در برنامه شبکه بهداشت است که در این برنامه غربالگری سه سرطان شایع در کشوربررسی و شناسایی می‌شود.

دکتر رضایی گفت: این طرح برای ۴۰ هزار نفر از استان اصفهان انجام شد که هزینه آن حدود ۸۰۰ میلیون تومان برآورد شد، از این تعداد ۱۷۴ نفر مستعد شناسایی و برای درمان به مراکز درمانی معرفی شدند.

او بیان اینکه اگر این افراد شناسایی نمی‌شدند، هزینه درمان آن‌ها در آینده ۸۶میلیارد تومان برآورد می‌شد، افزود: علاوه بر این بسته خدمتی میانسالان، در سال ۱۴۰۰ از یک قطره خون نوزادان آزمایش گرفته شده و برای بیماری‌های ارثی مانند کم کاری‌های تیروییدی غربالگری به عمل می‌آید.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در پایان گفت: یک میلیون و ۱۰۶ نوزاد امسال در کشور داشتیم، با غربالگری از این نوزادان حدود ۴۰۰هزار کم کاری تیرویید شناسایی شد که اگر این نوزادان درمان نمی‌شدند باعث عقب ماندگی ذهنی در آنان می‌شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار