محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شده اند غشاء همودیالیزی را طراحی کنند که روند دیالیز کوتاه‌تر شود.

 آریان اخلاصی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تهیه و مشخصه‌یابی غشاء نانوالیاف کامپوزیتی بر پایه پلی‌آکریلونیتریل جهت حذف سموم اورمیک» گفت: طولانی بودن، گران بودن و ناخوشایند بودن فرآیند همودیالیز برای بیماران با نارسایی کلیوی دلیل بر اجرای این پروژه شد.

وی افزود: چراکه غشاهای همودیالیز متداول تجاری تنها بر مبنای دو‌ پدیده دیرینه شامل انتشار و همرفت بنا شده‌اند. از این رو پروژه را در دانشگاه با هدف کوتاه کردن مدت زمان فرایند همودیالیز و همچنین افزایش بازدهی فرآیند همودیالیز توسط بهره‌گیری از پدیده جذب اجرایی کردیم.

اخلاصی بیان کرد: نتایج حاصل از این طرح، کاملاً با اهداف از پیش تعیین‌شده مطابقت داشته و می‌تواند در ارتقاء فرایند همودیالیز و همچنین مرزهای دانش در زمینه دیالیز نقش بسزایی ایفا کند.

وی در خصوص روند اجرای پروژه گفت: در ابتدا توسط فرآیند الکتروریسی، غشاء نانوالیاف خالص بر پایه پلیمر پلی‌آکریلونیتریل را تهیه کرده و در ادامه نانوجاذب‌های هالوزیت را بر روی نانوالیاف موجود در غشاء پراکنده کردیم. در نهایت توسط آزمون‌های مشخصه‌یابی، غشاء نانوالیاف کامپوزیتی نهایی را ارزیابی کردیم.

اخلاصی گفت: نتیجه نهایی این طرح می‌تواند به‌صورت مستقیم در صنعت پزشکی و همچنین به‌صورت غیرمستقیم در سیستم‌های تصفیه آب استفاده شود.

وی ادامه داد: این طرح می تواند با اندکی تغییر در مواد مورد استفاده در سیستم‌های تصفیه آب در مناطق محروم از آب آشامیدنی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: کوتاه شدن مدت زمان و همچنین افزایش بازدهی فرایند همودیالیز از مزیت‌های این طرح به شمار می‌رود. دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این که نوآوری موجود در این پروژه در هیچ نمونه داخلی و یا خارجی وجود ندارد، گفت: استفاده از پدیده جذب در غشاء طراحی شده در غشاهای متداول تجاری وجود ندارد.

اخلاصی گفت: اساتید راهنمای این پروژه، عاطفه سلوک، معصومه حق‌بین نظرپاک، پوریا پاس‌بخش و استاد مشاور، مهوش شکراللهی هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.