نامشان گشتهای ویژه پلیس است و کارشان گشت زدن ۲۴ ساعته در شهر؛ هدفشان برخورد سریع و قاطع با مجرمان خشن است؛ سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده کل انتظامی در مراسم آغاز به کار این گشتها اعلام کرد با اختیاراتی که از قوه قضائیه گرفتهایم در لحظه و در صحنه جرم با مجرمان و اراذل و اوباش برخورد میکنیم.
سردار رضایی در بخشی دیگر از سخنان خود در این مراسم ضمن تأسف از عدم حضور پلیس در برخی از معابر که باعث به وجود آمدن صحنههایی مانند زورگیری در اتوبان نیایش شده بود به اراذل و اوباش و مجرمان هشدار داد و گفت: «پلیس در مواجهه با شما هیچ مماشاتی ندارد مگر اینکه دست از شرارت بردارید، دیگر خیابانها جولانگاه شما برای قدرت نمایی نیست و صدایتان در نطفه خفه میشود.»
چند سالی است که مقامات انتظامی حرف از تهیه اطلس جرم در تهران و سایر استانها میزنند؛ اکنون قرار است که گشتهای ویژه پلیس بر اساس این اطلس جرم در معابر و محلههایی که جرایم خشن در آنها بیشتر رخ داده است گشت بزنند. البته ملاک وارد عملیات کردن این گشتها نوع جرم است نه تکرار جرم؛ یعنی اگر در خیابانی زورگیری در حال درگیری باشد این گشتها ورود میکنند و فرقی نمیکند در آن خیابان قبلاً هم این جرم رخ داده است یا خیر.
گشتهای ویژه پلیس در تهران و استانهای معین کار خود را از روز ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۱ آغاز کرده اند؛ در کنار این گشتهای ویژه که با خودروهای سبز تیره در شهر گشت میزنند، خودروهای سفید رنگ که مربوط به تیمهای واکنش سریع پلیس آگاهی است تکمیل کننده کار گشتهای ویژه هستند.
سردار محمد قنبری اشاره به کار ویژه گشتهای واکنش سریع آگاهی گفت: «این گشتها در رابطه با جرایم خشن و زورگیرهایی که در خیابانها و کوچهها عرض اندام میکنند سریعاً ورود میکنند و با آنها به شدت برخورد میکنند.»
وی در ارتباط با تعداد خودروهای گشتهای واکنش سریع پلیس آگاهی گفت: «۲۱۰ تیم متشکل از گشتهای ویژه پلیس و گشتهای واکنش سریع آگاهی در کنار هم به عملیات میپردازند.»
رئیس پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه این دو گشت با هم هماهنگ هستند، گفت: قطعاً و طبیعتاً این گشتها تأثیرگذار هستند و جلوی جرایم مشهود را میگیرند.
سوال اصلی این است که گشتهای ویژه پلیس تحت فرماندهی چه کسی هستند و آیا به مسائلی که برای جامعه ناهنجاری محسوب میشوند هم ورود میکنند، یا خیر؟ این سوال را با سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده کل انتظامی مطرح کردیم؛ وی پاسخ این سوالات را این گونه بیان کرد: «این گشتها در تهران تحت فرماندهی انتظامی تهران است و در سایر استانهای معین هم با فرماندهی آن استان است. البته استانهای دیگری که این گشتها در آنها فعالیت میکنند به مرور اعلام میشود.»
رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این گشتها به مساله بدحجابی هم ورود میکند یا خیر، گفت: «اگر این افراد بخواهند هنجارشکنی کنند و در جامعه مقابل مردم بایستند با آنها هم برخورد میشود. البته که این موضوع سازوکار خودش را دارد.»
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ بیان کرد: «گشت ویژه پلیس در تهران بزرگ در سه سطح وارد عمل میشود. بزرگراهها، محورهای سطح یک و محورهای سطح دو محل اصلی مأموریت و گشت زنی این گشتهای ویژه هستند.»
وی افزود: در تهران حدود هزار و ۳۰۰ کیلومتر محور بزرگراهی داریم که بالغ بر ۴۰ محور مهم و بزرگ شناسایی شده اند و به گشتهای ویژه مأموریت داده شده است که در بزرگراهها همواره گشت زنی کنند.»
رئیس پلیس پایتخت بیان کرد: «عملاً پلیس بزرگراه انتظامی در کنار پلیس بزرگراه راهنمایی و رانندگی قرار میگیرد. تا بزرگراهها در امنیت کامل باشند و البته مطمئن هستیم که با به میدان آمدن این گشتها بزرگراههای پایتخت امن میشود.»
رحیمی ادامه داد: «محل دیگر مأموریت گشتهای ویژه پلیس در تهران ۳۰ محور سطح یک هستند و بعد از آن محورهای سطح دو هستند؛ البته منظور از سطح یک و دو دسته بندیهای انتظامی است نه محلهای بالا و پایین.»
وی با بیان اینکه گشتهای ویژه پلیس با جرایم خشن، زورگیری و موبایل قاپی به شدت و با قاطعیت بر خورد میکنند، گفت: «گشتهای ویژه در خیابانهای شهر دنبال شکار هستند، شکار مجرمان و اراذل و اوباش و افرادی که مخلان نظم و امنیت هستند. گشتهای ویژه مجرمان خشن و خطرناک را شکار میکنند.»
فرمانده انتظامی پایتخت در پایان با بیان اینکه در تهران ۱۲۰ گشت ویژه در حال گشت زنی هستند، بیان کرد: «گشتهای ویژه پلیس اصلاً توقف ندارند یعنی در کنار خیابان منتظر اعلام مأموریت نیستند و سراسر در حال گشت زنی هستند.»
منبع :مهر
بیشتر بخوانید