آقای حمزه زاده در جلسه کارگروه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ورزقان با تاکید براینکه ظرفیت شهرستان ورزقان از لحاظ میراث فرهنگی و گردشگری در ردیفهای اول استان قرار دارد، گفت: ۸ هزارهکتار از منطقه حفاظت شده دیزمار در شهرستان ورزقان سال گذشته مورد بازدید و کاوش و بررسی کارشناسان یونسکو قرار گرفته بود که خوشبختانه مشکلی تا بحال اعلام نشده و بزودی ثبت جهانی آن اعلام میشود.
او در خصوص اهمیت منطقه جنگلی دیزمار ورزقان گفت: طبق نظر کارشناسان یونسکو این منطقه، فاقد هرگونه روستا و سکونت، نبود هیچگونه تردد و مسیر و جاده و رویش جنگلی مشابه با جنگلهای هیرکان شمال ایران با وجود شاخص گونههای: درخت سرخدار، بلوط و ون میباشد.
او با تاکید براینکه بعد از کلیساهای استان و بازار تبریز این سومین محل مهمی است که در آستانه ثبت جهانی است افزود: محلهای ثبت جهانی را خود سازمان یونسکو برای گردشگران دنیا معرفی میکند و باتوجه به اینکه شش روستای جنگلی در ورزقان در حاشیه و بافرزون این منطقه قرار دارد در تلاش هستیم بافت قدیمی و جنگلی این روستاها را ترمیم و نگهداری کنیم تا از سالهای آینده شاهد جهش مهمی در حوزه گردشگری در استان و خصوصا شهرستان ورزقان خواهیم بود.
آقای دهقانی نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز توجه ادارات ذیربط استان به توسعه بخش گردشگری در این شهرستان شد و افزود: چند سال قبل طرح مطالعه اتصال قلعه جوشین ورزقان به قلعه بابک در شهرستان کلیبر انجام یافته و، ولی متاسفانه مسیراین طرح عظیم بطول ۷۵ کیلومتر که در دل جنگلها قرار گرفته و در کشور بی نظیر است به حال خود رها شده و خبری از روند کاری آن نیست و امید است اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان در روند اجرای این طرح تسریع نماید.
او گفت: در دل جنگلهای ارسباران ۱۷ روستا در حوزه شهرستان ورزقان قرار دارد و بیش از یکسال است بنیاد مسکن در امر ارائه تسهیلات اعلام آمادگی کرده و لی متاسفانه اهالی روستاها همچنان در انتظار طرح نوع احداث همانند بافت و شرایط موجود در روستاها میباشد
او گفت: لازم است روستائیان عزیز برای اینکه در روستاها بمانند و به ناچار مهاجرت نکنند از خدمات و تسهیلات کم بهره بنیاد مسکن استفاده نمایند.
آقای نعمتی فرماندار ورزقان هم توجه به توسعه گردشگری را در این شهرستان، توسعه پایدار و آبادانی منطقه ورزقان دانست و گفت: متاسفانه با این همه داشتههای فرهنگی باستانی و گردشگری که در ردههای اول استان قرار دارد این ظرفیت از لحاظ زیرساختها برای گردشگران عزیز مشکل آفرین شده است.
او گفت: روستای تاریخی حماملو که بیش از ۲۰۰ غار دستکنده با جلوه و ظرافت خاص خود روستای حماملو را احاطه کرده بدون هیچ توجهی رها شده که توجه و ساماندهی روستای تاریخی و هدف گردشگری حماملو میتواند در توسعه گردشگری و ایجاد شغل به اهالی روستا را فراهم کند.
او افزودُ: توسعه غارهای زیبای دستکنده در سالهای گذشته به یک نفر سرمایه گذار واگذار شده که متاسفانه هیچ اقدامی در توسعه امر انجام نداه است.
فرماندار ورزقان گفت: هزاران منطقه گردشگری و آثار تاریخی در این شهرستان شناسایی و یا صدها آثار به ثبت رسیده، ولی متاسفانه زیرساختها در آنها وجود ندارد و یا خیلی کم است و باید برای استفاده مردم اول زیرساختها آماده شود.