باکتری وبا معمولاً در آب یا غذاهایی که توسط مدفوع فرد آلوده به باکتری وبا آلوده شده است، یافت میشود. این بیماری عموما در مکانهایی با تصفیه ناکافی آب، دفع نامناسب و غیر بهداشتی مدفوع یا فاضلاب و نیز مناطق با بهداشت ناکافی ایجاد شده و گسترش مییابد. باکتری وبا همچنین میتواند در محیط رودخانههای شور و آبهای ساحلی زندگی کند.
انتقال بیماری از راه دهان به معده انسان از طریق دستهای آلوده، سبزی، میوه آلوده، مواد غذایی و آب آلوده به صورت مستقیم و خاک، حشرات و مدفوع به صورت غیر مستقیم انجام میشود.
توصیه های لازم برای پیشگیری از بیماری وبا
- از فروشندههای دوره گرد و معابر عمومی که مواد غذایی پخته شده عرضه میکنند خرید نکنید.
- قبل از خوردن و آشامیدن دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
- مواد غذایی را دور از دسترس حشرات ، جوندگان و حیوانات نگه دارید.
- از مصرف یخ که اطمینان از بهداشتی بودن تهیه و تولید آن ندارید جداً خودداری کنید.
- در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید از آب بسته بندی استاندارد یا آبی که سه دقیقه جوشانده شده باشد استفاده کنید.
- از مصرف سالاد و سبزی در رستورانهایی که از مواد ضدعفونی کننده سبزیجات استفاده نمیکنند خودداری کنید.
- قبل از مصرف سبزی حتما آن را ضدعفونی و آبکشی کنید.
- بعد از استفاده از سرویس بهداشتی حتماً دستهای خود را با آب و صابون بشویید.