مهدی طلعتی مدیر امور منابع آب منطقه تربتحیدریه گفت : مدیریت توزیع و مصرف آب شرب در شرایط کنونی با توجه به افت شدید سطح آبهای زیرزمینی، کاهش بارندگیها و تقلیل توان آبدهی چاهها در شهرستان تربت حیدریه بیش از هر زمان دیگری ضرورت پیدا کرده است.
او افزود: در حال حاضر ۵۷۰ حلقه چاه آب فعال برای مصارف شرب، صنعتی، خدمات، کشاورزی و غیرکشاورزی در تربت حیدریه وجود دارد که میزان استحصال آب از آنها در سال حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب است.
مدیر امور منابع آب منطقه تربتحیدریه ادامه داد: از آنجا که حدود هفت درصد آب در حوزه شرب و ۹۱ درصد در بخش کشاورزی مصرف میشود، لذا ضمن ضرورت مدیریت مصرف آب، تنها در بخش آب شرب مجوز حفر چاه صادر میکنیم.
طلعتی بیان کرد: از سال ۱۳۶۷ حفر چاه در دشت زاوه و تربتحیدریه به دلیل افت مستمر آبهای زیرزمینی برای چاههای کشاورزی ممنوع شده است، اما برای چاههای شرب و برخی صنایع کم آبطلب ممنوعیتی وجود ندارد.
او تصریح کرد: مهمترین چالشی که اکنون وجود دارد، خشک شدن چند حلقه چاه آب شرب در منطقه اسفیوخ تربت حیدریه است که سعی کردیم با چاههای ازغند و جعفرآباد جایگزین کنیم.
مدیر امور منابع آب منطقه تربتحیدریه تاکید کرد: در چند ماه اخیر مجوز حفر چهار حلقه چاه در منطقه جعفرآباد صادر شد تا در سال آینده مشکل تامین آب شرب به حداقل رسیده و با قطعی آب مواجه نشویم.