زارع پور گفت: با همه تلاش‌هایی که در گذشته صورت گرفته وضعیت مطلوبی تحقق دولت الکترونیک نداریم.

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تشریح اقدامات انجام شده در چارچوب استقرار دولت هوشمند در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر بخواهیم دولت را به معنای واقعی چابک و کارامد کنیم و زمینه‌های فساد را از بین ببریم، چاره‌ای جز حرکت به سمت هوشمندسازی نداریم.

وی افزود: یکی از موضوعات مهمی که همیشه مورد تاکید رئیس جمهور بوده است استقرار کامل این موضوع و هوشمندسازی و تحقق دولت الکترونیک است، البته علی رغم همه تلاش‌هایی که در گذشته صورت گرفته وضعیت مطلوبی نداریم و در شاخص‌های جهانی در رتبه نازلی به میزان الکترونیکی شدن قرار داریم و رتبه ۸۹ براساس آخرین آمار‌های سال ۲۰۲۰ قرار داریم و یا در شاخص دیگری که مربوط به مشارکت الکترونیکی می‌شود در رتبه ۱۱۸ جهانی قرار داریم.

زارع پور بیان کرد: در ایام رأی اعتماد به نمایندگان قول دادیم در پایان ۴ ساله دولت این شاخص‌ها را حداقل ۳۰ پله ارتقا دهیم البته این کار نیازمند همکاری همه ارکان دولت است تا این اتفاق بزرگ رقم بخورد، در راستای تحقق دولت هوشمند اقدامات زیادی انجام شده است و ما از سال گذشته مصوباتی را در شورای اجرایی فناوری و اطلاعات داشتیم.

وی با اشاره به مصوبه مجلس، گفت: با تصویب بند و تبصره ۷ هوشمندسازی شکل اجرایی و عملیاتی به خود گرفت و همه دستگاه‌ها مکلف شدند در سال دوم دولت کار ویژه‌ای انجام شود و به تعبیر من طعم شیرین خدمت فناورانه برای مردم ملموس شود. از وقتی این قانون ابلاغ شد تکالیف مختلفی برای ما مشخص شد که دولت مکلف به اجرای آن شد، اما آنچه که مهم است این است که ما به دنبال راه اندازی دولت هوشمند هستیم.

وی با بیان اینکه دولت هوشمند با دولت الکترونیکی تفاوت‌هایی دارد، اظهار کرد: در دولت الکترونیکی فعالیت‌های معمول به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و مدارک باید ارسال و رویه‌های سابق حداکثر به صورت غیرحضوری دنبال می‌شود، اما در دولت هوشمند ما به دنبال این هستیم که همه بخش‌های دولت به هم متصل شود و اطلاعات با هم به اشتراک بگذارند و دستگاه‌ها مبتنی بر اطلاعات به مردم خدمت رسانی کنند.

وزیر اطلاعات و فناوری ارتباطات گفت: در دولت هوشمند مردم از بروکراسی و کاغذبازی رها می‌شوند و مستقیم به مسیر‌های موردنیاز متصل می‌شوند و مدارک را استعلام می‌کنند و همه اطلاعاتی که از مردم نزد دستگاه‌های اجرایی است به اشتراک گذاشته می‌شود و بدون مراجعه حضوری و ارسال هرگونه مدرک مردم می‌توانند در هر ساعت شبانه روز خدمات موردنیاز را دریافت کنند و در این شرایط شاهد حکمرانی مبتنی بر داده خواهیم بود.

وی تاکید کرد: برای اجرای این تکلیف قانونی و تحقق دولت هوشمند که بدون شک در کوتاه مدت محقق نمی‌شود دستورالعمل نحوه راه اندازی پنجره واحد دستگاه‌ها براساس تکلیف ما تدوین و به تصویب شورای ملی اطلاعات رسید و این کار در اردیبهشت ماه انجام شد و در ۲۶ تیرماه ابلاغ شد و براساس قانون نیز پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیز راه اندازی و پنجره‌های دستگاه‌ها به آن متصل شد و در نهایت مردم عزیز از طریق یک پنجره به خدمات دولت دسترسی پیدا کردند البته این تکلیف قرار بود دی ماه انجام شود و ما توانستیم در اردیبهشت ماه و ۸ ماه زودتر آن را راه اندازی کنیم.

زارع پور تصریح کرد: در این پنجره ۳ سطح احراز هویت دیده شده است و براساس نوع خدمات دستگاه ها، احراز هویت‌ها پیش بینی شده، همچنین احراز هویت برای اشخاص حقوقی نیز در آن لحاظ شده و همه دستگاه‌ها می‌توانند به راحتی به این پنجره واحد متصل شوند و مردم با یک بار احراز هویت به تمام خدماتی که در دولت الکترونیکی شده دسترسی پیدا کنند و خوشحالم اعلام کنم بیش از ۵.۵ میلیون نفر در این مدت کوتاه از این خدمات استفاده کرده اند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار